Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zrejme príde o ďalšiu konkurentku. Keď ide naplno, má problém

Slovinská alpská lyžiarka Meta Hrovatová pravdepodobne nestihne budúcotýždňový štart novej sezóny Svetového pohára v Söldene.

13.10.2022 14:51
Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy... Foto: ,
Na snímke druhá zľava víťazka novozélandská lyžiarka Alice Robinsonová, vľavo druhá Slovenka Petra Vlhová a dve tretie vpravo Slovinka Meta Hrovatová a druhá sprava Švajčiarka Wendy Holdenerová oslavujú v cieli 2.kola obrovského slalomu žien Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom lyžiarskom stredisku Kranjska Gora.
debata

Slová jej trénera Denisa Šterhanika priniesol portál 24ur.com.

Trápia ju problémy s kolenom, ktoré sú následkom pádu zo 6. marca vo finále obrovského slalomu v Lenzerheide.

„Meta trénuje postupne, oveľa menej ako po minulé roky. Snažíme sa ju dostať do dobrej formy aspoň do polovice sezóny. Zatiaľ nevieme, či sa v Söldene predstaví, alebo nie. Nemôžeme veľa plánovať, ideme deň za dňom. Snažíme sa z toho vyťažiť maximum a nepreťažovať koleno,“ tvrdí Šterhanik.

SR Liptovský Mikuláš Vlhová rozlúčka sezóna ZAX Čítajte aj Chcete sledovať Vlhovú? Ak máte len RTVS, zaplačete

Samotná lyžiarka, ktorú vlani viedol bývalý kouč Petry Vlhovej Livio Magoni (už je trénerom Rakúšanky Kathariny Liensbergerovej), bola s prípravou spokojná, no na ťažšom teréne a tvrdšom povrchu začala pociťovať bolesť v kolene.

„Keď idem na maximum, nie som schopná lyžovať tak, ako by som potrebovala, ak chcem súťažiť na najvyššej úrovni,“ priznáva. Podobne ako viaceré iné lyžiarky absolvovala prípravu v Argentíne, no po návrate sa jej koleno opäť zapálilo.

Šéftréner ženského tímu pre technické disciplíny Sergej Poljšak sa posťažoval na viaceré pozitívne prípady na covid.

Petra Vlhová v 2. kola obrovského slalomu. Čítajte rozhovor Argentína je prívetivá. Nielen k Messimu, ale aj k Vlhovej

Spôsobil mu komplikácie počas príprav v Argentíne. Nakazili sa Neja Dvorniková, Andreja Slokarová, Ana Buciková aj Tina Robniková.

Momentálne sa však všetky spomínané pretekárky okrem Robnikovej, ktorá utrpela zlomeninu na tréningu, už nachádzajú na juhotirolskom ľadovci Schnalstal. Na otváracom podujatí sezóny sa budú môcť zúčastniť.

„Nemali ťažký priebeh, ležali deň-dva. Meta sa nenakazila,“ uzavrel Poljšak.

odkaz
vlhova-program

Všetko je pripravené

Sezóna SP v alpskom lyžovaní odštartuje podľa plánu. Rakúske stredisko Sölden dostalo po kontrole trate a snehových podmienok od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) zelenú.

Prvé preteky sú na programe v sobotu 22. októbra, v obrovskom slalome by sa mala predstaviť aj Slovenka Petra Vlhová. O deň neskôr budú v rovnakej disciplíne štartovať aj muži. Správu priniesla APA. (TASR)

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Meta Hrovatová