Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampovci na prahu unikátu. Budú traja bratia súperiť vo Svetovom pohári?

O necelé dva týždne čaká bratov Adama a Andreasa Žampovcov v rakúskom Söldene prvé podujatie novej sezóny Svetového pohára. V nej by do štartovej listiny mohol pribudnúť aj najmladší zo súrodeneckého tria.

10.10.2022 13:45
SR Lyžovanie ZSL Paško sezóna pripravenosť BAX Foto: ,
Na snímke slovenskí reprezentanti v zjazdovom lyžovaní zľava Teo Žampa, Martin Hyška, Adam Žampa a Andreas Žampa počas tlačovej konferencie Zväzu slovenského lyžovania (ZSL).
debata

19-ročný Teo Žampa sa s bratmi Adamom a Andreasom zúčastnil aj sústredenia na južnej pologuli. Najmladší z klanu Žampovcov vidí štart v tohtoročnom Svetovom pohári reálne.

„Šanca je veľká, chýba mi 150 miest, ak budem mať ešte jeden výrazný výsledok, mohlo by to vyjsť. Možno by stačilo bodovať v Európskom pohári,“ naznačil Teo Žampa. Slovami chvály na jeho adresu nešetril ani najúspešnejší Adam.

Petra Vlhová Čítajte viac S vajíčkami aj krásnym výhľadom. Vlhová sa rozlúčila s Argentínou

„Predsezónna príprava na Novom Zélande ukázala, aký veľký posun po športovej, ale aj psychickej stránke Teo zaznamenal. Dokonca sme sa spolu ocitli na stupni víťazov,“ konštatoval o najmladšom bratovi Adam Žampa. Verí, že Teo ukáže už v tejto sezóne, aký veľký potenciál sa v ňom skrýval. Ak by sa štart bratskej trojice stal realitou, išlo by isto o jeden z historických unikátov.

Adam a Andreas Žampovci si v kalendári naplánovali pre obrovský slalom desať zastávok, vrátane novej destinácie Palisades Tahoe, dejisku súťaži ZOH 1960 v kalifornskom Squaw Valley, ale aj v andorrskom Soldeu.

Veronika Vnenčáková Čítajte viac Nebojí sa roboty ani výziev. Táto kočka je novou členkou Vlhovej tímu

„Pred novou sezónou sa cítim fajn, som hlavne rád, že chrbát drží, za čo vďačím všetkým doktorom a fyzioterapeutom. Pravdepodobne kvôli pandémii a jej dôsledkom nebolo v strediskách tak rušno ako po iné roky, oveľa viac sme sa tak mohli sústrediť na tréningy,“ uviedol k predsezónnej príprave najstarší Adam.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #svetový pohár #obrovský slalom #Sölden