Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnutie o Rusoch sa blíži. Švédske lyžiarky sú pripravené na bojkot

Švédske hviezdy bežeckého lyžovania Linn Svahnová a Maja Dahlqvistová sú pripravené bojkotovať majstrovstvá sveta v prípade, ak Medzinárodná lyžiarske federácia (FIS) povolí ruským športovcom účasť na pretekoch Svetového pohára.

10.10.2022 11:00
Linn Svahnová a Maja Dahlqvistová. Foto:
Linn Svahnová (vpravo) a Maja Dahlqvistová.
debata (7)

Rada FIS by mala o účasti ruských a bieloruských lyžiarov rokovať 22. októbra. V posledných dňoch sa pritom objavovali informácie, že by športovci z Ruska a Bieloruska mohli štartovať pod neutrálnou vlajkou.

S tým zásadne nesúhlasí dvojica švédsky reprezentantiek Svahnová s Dahlqvistovou. „Je to hanebné, nie je to správne. Kým Rusko vedie vojnu proti Ukrajine, musíme sa od nej dištancovať,“ uviedla Svahnová pre Aftonbladet.

Petra Vlhová Čítajte viac S vajíčkami aj krásnym výhľadom. Vlhová sa rozlúčila s Argentínou

Na otázku, či je pripravená bojkotovať majstrovstvá sveta v Planici v prípade účasti ruských a bieloruských športovcov, odpovedala: „Áno. Určite na to budem pripravená.“

Jej odhodlanie podporila aj reprezentačná kolegyňa Dahlqvistová. „Toto je niečo väčšie, ako šport. Bojkot je niečo, čo považujeme sa samozrejmosť,“ povedala 28-ročná dvojnásobná majsterka sveta. Lyžiarsky šampionát sa bude konať v Slovinsku od 21. februára do 5. marca.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #bežecké lyžovanie #MS v lyžovaní 2023 #Linn Svahnová #Maja Dahlqvistová