Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbav sa paranoje a choď! Vyťaží výhodu z tréningov so skvelým zjazdárom?

Lyžiarsky svet sledoval jej minulú turbulentnú sezónu s údivom. Rýchlostná špecialistka Sofia Goggiová sa pre pád takmer nezúčastnila na zimných olympijských hrách v Pekingu. Pred štartom sezóny sa vrátila k momentom plným neistoty.

08.10.2022 06:59
Sofia Goggiová Foto: ,
Sofia Goggiová.
debata

Po decembrovej suverenite talianskej hviezdy, ktorá v priebehu 17 dní vyhrala pätoro pretekov, prišiel v januári v Cortine d'Ampezzo šok – v super G utrpela zranenie kolena a fraktúru holennej kosti.

To, v čo mnohí ani nedúfali, sa stalo skutočnosťou. Nielenže sa postavila na štart v Pekingu, ale vybojovala si striebornú medailu v zjazde.

Na konci sezóny Svetového pohára sa tiež tešila zo zisku krištáľového glóbusu za celkový triumf v spomínanej disciplíne.

odkaz
vlhova-program

„Bola to bláznivá, najšialenejšia sezóna v mojej kariére. Na druhý deň po páde som nemohla ani chodiť. Ako sa mám dostať na olympiádu?“ vrátila sa k ťažkej situácii na stretnutí s médiami.

Slová povzbudenia získala aj od svojho lekára. A v olympijských pretekoch ju zdolala len Švajčiarka Corinne Suterová.

"Stále nemám slov. Netuším, ako som to urobila. Jazdila som prakticky len na jednej nohe. Prvýkrát v kariére som sa bála.

Kvôli zraneniu som na jednej nohe nemala stabilitu. A musela som zvládnuť zjazd vo vysokej rýchlosti," vraví Goggiová.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

Risk má jednoduché vysvetlenie. „Olympijské hry sú pre mňa všetkým,“ zdôrazňuje.

Stopercentná dôvera v koleno jej napriek tomu ešte chýba. Občas zavolá lekárovi, aby jej ho skontroloval. Testy jej obavy o stabilitu vyvracajú. „Zbav sa paranoje a choď,“ prízvukuje jej.

Sofia Goggiová Čítajte aj Gej sa nikdy nespustí dolu Streifom. Vlhovej sokyňa má teraz čo robiť

Prípravu na sezónu posunula novú úroveň. Trénovala s ďalšou veľkou postavou talianskeho lyžovania – Dominikom Parisom. Prinesie jej to výhodu oproti súperkám?

„Tréning s mužom je zakaždým veľkou výzvou. Musela som dať zo seba všetko. Bolo to veľmi zaujímavé porovnanie a veľa mi to dalo,“ uviedla rodáčka z Bergama, ktorá v polovici novembra oslávi 30. narodeniny.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Goggia (@iamsofiagoggia)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Sofia Goggiová