Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neboja sa Putina? Rozhovor proti vojne odznel v TV vlastnenej Gazpromom

Dosiaľ nezaznievali. A ak, tak iba veľmi opatrne, lebo kritika miestnych pomerov sa v Moskve nenosí a hrozia za ňu tvrdé sankcie. Teraz sú to však najodvážnejšie slová ruského športovca od začiatku vojny na Ukrajine.

19.09.2022 06:18
Anton Babikov Foto: ,
Anton Babikov v Anterselve.
debata (30)

Biatlonista Anton Babikov sa v rozhovore pre Matč TV otvorene vymedzil proti bojovaniu a tiež povedal, že sa nehnevá na Medzinárodnú biatlonovú úniu (IBU), ktorá predĺžila zákaz štartu ruských a bieloruských športovcov.

„Neviem, kto čakal niečo iné. Aby som bol úprimný, tak nečakám, že by nás nechali pretekať,“ glosoval Anton Babikov rozhodnutie IBU.

„Chcem, aby bol celý svet priateľský, všetci žili v mieri a riešili problémy hladu, klímy a čohokoľvek iného, ​​ale aby nebojovali. To ma znepokojuje oveľa viac, než čo povie vedenie IBU. Nech si každý myslí, čo chce, ale mal by som sa hnevať na IBU? Nevidím v tom zmysel.“

Babikov prelomil akési tabu. Doteraz boli počuť od ruských biatlonistov jedine všeobecné proklamácie o mieri. Od ruských funkcionárov a politikov zasa útoky na Medzinárodnú biatlonovú úniu. Mimochodom, rozhovor publikovala Matč TV vlastnená Gazpromom.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....
30 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Anton Babikov