Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický deň krasokorčuľovania. Američan Malinin predviedol unikát

Novým fenoménom svetového krasokorčuľovania je 17-ročný Američan rusko-uzbeckého pôvodu Ilia Malinin. Na podujatí v Lake Placid ukázal najťažší skok.

15.09.2022 13:19
Ilia Malinin. Foto:
Ilia Malinin.
debata (7)

V oficiálnej súťaži sa ešte nikomu nepodarilo úspešne zvládnuť štvoritého Axela. Až teraz. Mladý Američan Malinin to dokázal na pretekoch US International Classic v Lake Placid. A takto vyzeral jeho výnimočný skok:

„Písala sa história.“ Týmto slovami ocenila Malininov kúsok Americká federácia krasokorčuľovania na sociálnej sieti.

O tento skok sa v nedávnej minulosti pokúšalo viacero elitných korčuliarov. Medzi nich patril aj dvojnásobný majster sveta a olympijský víťaz, Japonec Juzuru Hanjú. Naposledy to skúšal na februárových olympijských hrách v Pekingu, no štvoritého Axela nezvládol.

Spomínaný skok patrí medzi najnáročnejšie z jednoduchého dôvodu – je totiž jediným, ktorý sa vykonáva dopredu. Malinin tak vo vzduchu vykonal 4,5 otáčky. Okrem historického skoku sa stal Američan suverénnym víťazom domáceho podujatia US International Classic.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Ilia Malinin