Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiarom sa otočil chrbtom. Gutovej brat teraz zdolal aj Žampovcov

Ian Gut, mladší brat víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní z roku 2016 Lary Gutovej-Behramiovej, si minulý štvrtok pripísal víťazstvo v obrovskom slalome kategórie FIS na Novom Zélande.

08.09.2022 07:44
Ian Gut Foto:
Ian Gut na archívnej snímke.
debata

Štvrtý skončil slovenský reprezentant Andreas Žampa (+1:16), šiesty jeho brat Teo Žampa (+1:37), ktorý o deň neskôr v rovnakej disciplíne zvíťazil.

Dvadsaťsedemročný Gut súťaží od roku 2018 pod vlajkou Lichtenštajnska. Pas tejto krajiny vlastní vďaka mame Gabrielle. V Coronet Peaku si pripísal pred triumfom dve piate mieste v obrovskom slalome a rovnaké umiestnenie v slalome.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte aj Pištoľ pri hlave, potýčka kvôli Lare. Gutovej láska o vojne i Vlhovej súperke

„Je to balzam na dušu, pretože dlho nebolo jasné, či bude vôbec pokračovať v kariére. Tieto výsledky ho povzbudia,“ napísal o Gutovi denník Blick. V titulku správy o zmene reprezentačných farieb pred štyrmi rokmi uviedol, že mladík sa Švajčiarsku otáča chrbtom.

"Mojím hlavným cieľom je získať viac podnetov a nových impulzov od nových trénerov. Keďže vytvoríme oveľa menší tím, existujú aj iné možnosti a programy prispôsobené jednotlivcovi,“ komentoval Gut vtedy svoje rozhodnutie, na ktoré mu Švajčiarsky lyžiarsky zväz dal súhlas a poprial mu veľa úspechov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ian Gut (@ian.gut)

Cieľom rodáka z Ticina je účasť na pretekoch Svetového pohára. V novembri 2020 a rok neskôr si pripísal štarty na paralelných podujatiach (45. a 39. miesto), na MS 2019 i 2021 preteky nedokončil.

Katharina Liensbergerová, Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Rakúšanov s Magonim strieda Vlhová. Jej rivalka velebí Taliana i Machytku

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lara Gutová-Behramiová #Ian Gut