Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tvrdá rana pre veľmoc. Slalomársky supertalent vynechá celú sezónu

Švajčiarsky denník Blick ju pred necelými troma rokmi predstavoval slovami - Selina Egloffová je naším najväčším lyžiarskym talentom. Mala 18 rokov a chystala sa na debut vo Svetovom pohári vo fínskom Levi. Teraz v titulku píše o tvrdej rane pre tamojšie lyžovanie.

18.08.2022 11:27
Selina Egloffová Foto:
Selina Egloffová počas januárového slalomu v Záhrebe. Do hlavnej súťaže sa neprebojovala.
debata (3)

Dôvod? Dnes dvadsaťročná nádej totiž nie je pripravená na súťažné štarty a od špičkového športu si dáva prestávku. Špecialistka na slalom a obrovský slalom prerušuje kariéru.

„Dám si pauzu a v ďalšej sezóne pravdepodobne nebudem pretekať. Je pre mňa dôležité, aby som si našla dostatok času na dobitie bateriek inými aktivitami,“ uviedla pre stránku spomínaného periodika.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhová je ako pretekársky kôň. Pre súperky bude tvrdším orieškom

Má pocit, že jej „energetickú nádrž vyprázdnil špičkový šport“.

Vedenie Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu (Swiss-Ski) má pre situáciu pochopenie.

„Pohoda športovcov má pre Swiss-Ski najvyššiu prioritu. Preto dáva Seline čas, ktorý potrebuje a plne ju podporuje,“ uviedol šéf alpského úseku Walter Reusser.

Podľa jeho vyhlásenia Egloffová po niekoľkomesačnej prestávke rozhodne o svojej budúcnosti. Vylúčené nie je ani úplne stiahnutie sa z vrcholnej lyžiarskej scény.

Petra Vlhová. Čítajte viac Po sezóne to bolo ťažšie. Vlhová po návrate zo Stelvia hlási dobré správy

Blick pripomína, že Egloffovej rodičia boli lyžiarskymi inštruktormi a v rodnom Graubündene bola už ako 16-ročná šampiónkou vo všetkých disciplínach. Do B-tímu Švajčiarska sa prebojovala pred dovŕšením osemnástky.

Vlani ukončila strednú školu a tešila sa, že sa čoskoro bude môcť venovať len lyžovaniu. Po piatich pretekoch Svetového pohára a troch pódiových umiestneniach v Európskom pohári plány odložila.

Medzi elitou sa naposledy predstavila v januári v Záhrebe, kde sa však nedostala do hlavnej súťaže slalomu. Ten ovládla Petra Vlhová pred Mikaelou Shiffrinovou a Katharinou Liensbergerovou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Selina Egloffová