Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová bije na poplach. Že to hovorí práve Američanka, vrátilo sa jej

Neskrýva znepokojenie. Úradujúca víťazka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová sa pripravuje na novú sezónu vo švajčiarskom vysokohorskom stredisku Saas-Fee.

06.08.2022 09:09
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (22)

Oproti minulému roku jej však na ľadovci, ktorý veľmi dobre pozná, chýba jedna vec – sneh. Bojí sa o budúcnosť lyžovania.

„Rozdiel v porovnaní s vlaňajškom je dosť drastický. Snehu je veľmi málo,“ cituje ju portál Waliser Bote. Pre vysoké teploty je snehová pokrývka na týchto svahoch veľmi mäkká.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhová je ako pretekársky kôň. Pre súperky bude tvrdším orieškom

Posťažovala sa tiež, že tam, kde sa sneh nachádza, je veľmi špinavý.

"Ten časový bod, keď už nebudeme môcť trénovať na ľadovcoch, je možno vo veľmi blízkej budúcnosti.

Možno to nepotrvá dlho a lyžovanie ako praktický šport už nebudeme môcť vidieť," dodala. Nie je to prvýkrát, čo sa Shiffrinová vyjadrila k otázkam životného prostredia.

„Cítim, že v mojej kariére príde moment, keď sa zastavím len preto, že si poviem, že cestovanie kvôli športu nebudem môcť brať ako samozrejmosť a tak prispejem k našej globálnej uhlíkovej stope,“ uviedla napríklad v novembri minulého roka.

kolaž Čítajte aj Pôvabná Shiffrinová žiarila na slávnosti. I tak si vyslúžila kritiku

Podľa denníka Blick hľadá Švajčiarsky lyžiarsky zväz alternatívne možnosti tréningu.

Helvétskych slalomárov čaká augustová príprava v Argentíne, výprava špecialistov na obrovské slalomy a zjazdy zamieri do Čile. Nie je vylúčené, že prípravu by si mohli presunúť aj do belgických či holandských lyžiarskych hál.

Reakcia tamojších fanúšikov na seba nedala dlho čakať. „Príprava v Belgicku a v Holandsku? Veď to je zvrátené! Je čas stopnúť ten nadupaný cirkus. Alebo aspoň ho výrazne zmenšiť, prípadne presunúť do Kataru. Vo futbale to funguje,“ odznelo v diskusii pod článkom.

11 Shiffrin Čítajte aj Shiffrinová ako ju nepoznáte. Jej predstavenie je slasťou pre uši

Kritika sa ušla aj Shiffrinovej. „Každá celebrita má dnes poskytnutú mediálnu platformu na to, aby vyjadrila politické posolstvo v zmysle politického mainstreamu. Nie je to nič iné ako vlastné promo,“ odkázal jej jeden z priaznivcov.

„Je to dosť zvláštne, keď niečo také napadne Američanke. Teda obyvateľke štátu, ktorý sa ani minimálne nestará o blaho našej planéty,“ rypol si ďalší.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová