Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Štedrá podpora od Putina. Pľuščenko dostal na šou milióny rubľov

Dvojnásobný olympijský víťaz Jevgenij Pľuščenko sa dočkal príspevku na organizovanie letnej korčuliarskej šou s názvom Union of Champions.

23.06.2022 12:00
Jevgenij Pľuščenko Foto:
Jevgenij Pľuščenko a Vladimir Putin.
debata

Pľuščenko patrí od začiatku vojny na Ukrajine medzi hlasnú trúbu a najväčšieho obhajcu krokov ruského prezidenta Vladimíra Putina. Teraz sa dočkal grantu z Prezidentského fondu pre kultúrne iniciatívy.

Na organizovanie série letných korčuliarskych vystúpení dostal 50 miliónov rubľov (v prepočte takmer 900-tisíc eur). Cieľom fondu je podpora kolektívov a osobností zasiahnutých sankciami pre svoje vlastenectvo.

Rudolf Červený. Čítajte viac Tak kto sa tu pomiatol? Ruské ruble z KHL nesmrdia ani Čechovi

Samotné turné sa bude konať v siedmich ruských mestách – Moskve, Kemerove, Kazani, Rjazani, Soči, v Gubkine a Nižnom Novgorode.

Väčšina vstupeniek na predstavenia by mala diváci získať zadarmo. Lístky sa majú dostať medzi rodiny s nízkym finančným príjmom, utečencov alebo medzi deti z detských domovov.

Na šou vystúpi aj talentovaná 17-ročná krasokorčuliarka Alexandra Trusovová, ktorá na februárových olympijských hrách v Pekingu získala striebro v individuálnej súťaži.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #krasokorčuľovanie #Jevgenij Pľuščenko