Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prelomové rozhodnutie! Prvý šport zrušil zákaz Rusom a Bielorusom

Ruská invázia na Ukrajine trvá už takmer štyri mesiace. Väčšina športových federácií takmer okamžite zakázala účasť športovcov z dvoch v konflikte zapojených krajín.

20.06.2022 13:00
Ruskí bobisti a reprezentanti v skeletone (na... Foto:
Ruskí bobisti a reprezentanti v skeletone (na snímke Semen Pavličenko) môžu mať dôvod na radosť.
debata (9)

Medzi prvými, ktoré tak urobili, bola aj Medzinárodná federácia bobistov a skeletonistov (IBSF). Tá svoj pôvodný zákaz teraz zrušila.

Podľa prezidenta ISBF Andreasa Trautvettera však ide len o formálnu záležitosť. Po preštudovaní príslušných stanov federácia sa prišlo k záveru, že arbitrážna komisia, ktorá o sankciách rozhodla, k nim nemala právomoc.

Peter Sagan po triumfe v 3. etape Okolo Švajčiarska. Čítajte viac Ohrozená Tour de France? Saganov manažér reagoval

O ďalšom pozastavení činnosti ruských a bieloruských športovcov by teraz mal rozhodovať až kongres ISBF, ktorý sa uskutoční 13. júla v Lausanne. Trautvetter sa v súvislosti s kauzou posťažoval na nedostatok podpory zo strany Medzinárodného olympijského výboru.

„V prípade rokovaní v rozpore s medzinárodným právom už nie je možné byť politicky neutrálny,“ zdôraznil a vyzval MOV k jednoznačnému postoju. Podľa neho štáty, ktoré porušujú ľudské práva, musia byť sankcionované.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #zimné športy #šport #vojna na Ukrajine