Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizuje zväz, prosíkanie ju už nebaví. Ďalšia slalomárka končí

Núriu Pauovú brali v lyžiarskom kolotoči viacerí tak trochu za exotku. Cestu medzi elitu nemala španielska lyžiarka jednoduchú.

14.06.2022 17:00
Núria Pauová Foto:
Núria Pauová na trati obrovského slalomu počas olympijských hier v Pekingu.
debata

Ruky jej zväzovala predovšetkým nedostatočná pomoc zo strany lyžiarskeho zväzu svojej rodnej krajiny. Rozhodla sa preto pre radikálny krok – v 28 rokoch ukončila profesionálnu kariéru.

„Nemyslím si, že som vždy dostala takú podporu, akú som si zaslúžila,“ povedala pre denník Mundo Deportivo.

Opísala, ako musela klopať na dvere sponzorov, aby si mohla zabezpečiť dostatok financií na sezónu.

S cestami na podujatia a všetkými úskaliami na profesionálnej scéne sa musela popasovať sama, nemohla sa spoľahnúť ani na pomoc trénera.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Núria Pau (@nuriapau1)

„Dúfali sme, že od nejakého iného tímu získame videá či informácie o jednotlivých tratiach, aby sme sa aspoň trochu mohli pripraviť,“ vysvetľovala Pauová. „Už som unavená z neustálych prosieb o pomoc,“ doplnila.

Svoje rozhodnutie označila na instagrame za najťažšie.

„Upokojuje ma vedomie, že som zo seba vydala všetko, aj keď som čelila komplikáciám. Vždy som myslela na svoj cieľ a išla za ním,“ zdôverila sa účastníčka 14 pretekoch Svetového pohára.

Ani raz sa jej nepodarilo získať body. V Európskom pohári odštartovala v 88 pretekoch, jej najlepším výsledkom bolo 8. miesto v obrovskom slalome.

SR Liptovský Mikuláš Vlhová rozlúčka sezóna ZAX Čítajte aj Vlhová oslavovala narodeniny. Nechýbala jej blízka priateľka

Stala sa 17-násobnou majsterkou Španielska (jedenásťkrát v klasickom, päťkrát v obrovskom a raz v superobrovskom slalome). Predstavila sa aj na dvoch majstrovstvách sveta a nechýbala ani na olympijských hrách v Pekingu.

Do lyžovania sa zamilovala už ako trojročná, nie je teda prekvapujúce, že svoje vedomosti a skúsenosti chce v pozícii trénerky odovzdávať ďalšej generácii.

„Lyžovanie je môj život a tak to aj zostane. Chcem sa podieľať na budúcnosti španielskeho lyžovania,“ zdôraznila s dôvetkom, že napriek všetkému si kariéru užila.

Švédsko alpské SP ženy zjazd Äre tréning Čítajte aj Ledecká prišla o zlaté ruky. Servisman jej ušiel k Vlhovej top súperke

Ako sme informovali, pred novou sezónou ohlásili koniec kariéry aj Švédka Ida Dannewitzová, Kanaďanka Erin Mielzynská či Talianka Francesca Marsagliová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Núria Pauová