Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inšpirujú ju Vlhovou. Ďalšia elitná lyžiarka mení farby

O tŕnistej ceste Camille Rastovej v elitnom lyžiarskom kolotoči sme už zopár článkov priniesli. V piatok ohlásila ďalšiu novinku.

14.05.2022 10:08
Camille Rastová Foto: ,
Ešte na lyžiach značky Head. Camille Rastová v decembri 2021.
debata

Nebyť infekčnej mononukleózy a roztrhnutého krížneho väzu, ku ktorým sa pridali depresie, dvadsaťdvaročná Švajčiarka mohla patriť medzi úzku skupinu súperiek Petry Vlhovej.

Vlani sa štyrikrát umiestnila v najlepšej desiatke pretekov Svetového pohára, v Schladmingu jej slalomové pódium tesne ušlo – skončila štvrtá.

Camille Rastová Čítajte aj Prečo žijem? Vlhovej súperka priznala depresie i úvahy, ako nafingovať pád

Lyžiarsky expert Didier Plaschy verí, že po progrese v technických disciplínach sa začne venovať aj rýchlostným.

„Prečo by sa nemohla vydať cestou ako Vlhová, Shiffrinová alebo Gisinová?“ pýtal sa pred časom pre denník Blick.

Do novej výzvy by sa mohla pustiť na novej značke lyží. Napodobnila svoju krajanku Michelle Gisinovú či Novozélanďanku Alice Robinsovú a prešla do Salomonu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Camille Rast (@camille_rast)

„Zmeniť značku nebolo jednoduché, pretože som mala rovnaké vybavenie od detstva,“ citoval Rastovú portál Neveitalia. Zdroj pripomína, že odišla z Headu.

"Cítila som, že po takom dlhom čase potrebujem niečo nové. V Salomone ma čaká úplne nové prostredie s novými podnetmi a veľmi rada prijmem túto výzvu.

Hoci som mala na konci sezóny problémy s kolenom, počas testov so Salomonom som mala okamžite skvelý pocit. Neviem sa dočkať, kedy začnem," nadchýnala sa Rastová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Camille Rastová