Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemajú gule na Kitzbühel? Slová Vlhovej rivalky vzbudili rozruch

Olympijská víťazka Sofia Goggiová sa pustila na tenký ľad. Jej slová o homosexuáloch vyvolali pobúrenie.

20.04.2022 06:00
Sofia Goggiová. Foto:
Sofia Goggiová pobúrila verejnosť slovami o homosexuáloch v lyžovaní.
debata (27)

Veľká vlna kritiky sa na Goggiovú spustila po zverejnení rozhovoru pre taliansky denník Corriere della Sera. Konkrétne odpoveď na otázku, či sú medzi svetovou lyžiarskou špičkou homosexuálne osoby.

„Áno, medzi ženami ich zopár je. Ale medzi mužmi nie, aspoň podľa mňa. Musia sa totiž spustiť zo zjazdovky Streif v Kitzbüheli,“ uviedla držiteľka malého krištáľového glóbusu za zjazd.

Lyžiarky s najvyššími zárobkami v SP 2021/22 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Minulý rok som bola krehká ako rastila, teraz...

Práve jej posledná veta vzbudila veľké pobúrenie a bola dokonca označovaná za homofóbnu. „Podľa Sofie Goggiovej nie sú homosexuálni muži schopní pretekať v zjazde,“ upozornil na jej slová sekretár talianskeho ministerstva vnútra Ivan Gasparotto.

Šiesta žena celkového poradia Svetového pohára v tejto sezóne sa tiež vyjadrila k téme transrodových osôb v ženskom športe.

„V športe, keď sa muž pretransformuje na ženu, majú tieto osoby fyzické parametre – a to aj na hormonálnej úrovni, ktoré im umožňujú vyššiu výkonnosť. Preto si nemyslím, že je ich účasť v športe správna,“ povedala rodáčka z Bergama.

Cristiano Ronaldo Petra Vlhová Čítajte viac Vlhovej eufória na Old Trafforde. Ronaldo jej dal najkrajší darček

Za negatívne vyznenie jej slov sa po vlne kritiky ospravedlnila prostredníctvom účtu na Twitteri. „Padajúci strom robí väčší hluk, ako rastúci les. Ľutujem a ospravedlňujem sa všetkým ľuďom, ktorí sa cítili dotknutý vetou z rozhovoru pre Corriere,“ napísala Goggiová.

Dodala, že v žiadnom prípade nechcela, aby mali jej slová diskriminačný charakter. Svoj príspevok doplnila o dúhovú vlajku, ktorá je symbolom sexuálnych menšín.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #homosexuáli #alpské lyžovanie #Soffia Goggiová