Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najskôr bratia, potom nacisti. Ruská legenda obviňuje Ukrajincov

Pred niekoľkými dňami na seba strhla pozornosť. Tentokrát sa jej to opäť podarilo. Žiaľ, znova v negatívnom svetle.

08.04.2022 06:27
Jelena Välbeová Foto:
Natalia Neprijajevová (vľavo) dostala od šéfky ruského bežeckého lyžovania Jeleny Välbeovej veľký glóbus pre víťazku Svetového pohára. Välbeová následne dostala kyticu ruží i pusu od Alexandra Terentieva.
debata (90)

Šéfka ruského bežeckého lyžovania Jelena Välbeová nebola spokojná s tým, že Medzinárodná lyžiarska asociácia vylúčila Rusko a Bielorusko z medzinárodných súťaží.

„Táto všeobecná rusofóbia, ktorá, žiaľ…,“ nedokončila myšlienku, „jednoducho sa cez tieto časy musíme dostať. Som presvedčená o tom, že uvidíme týchto ľudí ospravedlňovať sa,“ pokračovala Välbeová.

„Povedia: ‚Áno, veľa sme toho nevedeli, veľa nám nepovedali. Teraz to už vieme, samozrejme, hanbíme sa za svoje činy,‘“ doplnila ruská legenda.

Jelena Välbeová Čítajte viac Za rusofóbiu sa budete hanbiť a ospravedlňovať, odkázala rivalom legenda

Krátko po tom, ako svet obleteli fotografie besnenia ruských vojakov v ukrajinskej Buči, vyšiel rozhovor s Välbeovou na championat.ru.

Veľká obdivovateľka prezidenta Vladimíra Putina si osvojila pojem denacifikácia, ktorým Rusi obhajujú vojnu na Ukrajine.

"Nacizmus vo svete by nemal existovať tak, ako je to teraz. Lenže Pandorina skrinka už bola otvorená a títo ľudia sa dostanú do Európy.

Žiadni obyčajní utečenci, oni ukážu svoju pravú tvár," uviedla 53-ročná bývalá bežkyňa na lyžiach s tým, že milióny ukrajinských utečencov, ktorých tvoria prevažne matky s deťmi, sú zakuklení nacisti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Proti slovám Välbeovej sa ohradili viaceré médiá, vrátane fínskeho denníka Ilta Sanomat. Ten pripomenul, ako niekdajšia hviezda bežeckého lyžovania mení výpovede podľa toho, ako to ruskému režimu vyhovuje.

"Robil som s ňou rozhovor počas zimnej olympiády 2022 v Pekingu. Vtedy ohľadom hrozby vojny na Ukrajine tvrdila, že by Rusko nikdy nepoužilo voči nej vojenskú silu.

Ukrajincov nazývala ruskými bratmi a mesiac a pol na to sú v jej podaní nacisti," napísal komentátor Marko Lempinen.

Pozrite sa: Krásna milenka Vladimira Putina Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Alina Kabajevová takto pózovala v auguste 2020.

© Autorské práva vyhradené

90 debata chyba
Viac na túto tému: #Jelena Välbeová #bežecké lyžovanie