Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Západné sankcie v praxi. Ruská hviezda zažila pri nákupe šok

V ruskom ženskom biatlone momentálne nenájdete väčšiu hviezdu. Po narodení dcéry vynechala celú sezónu 2020/21, po návrate dosiahla v tej minulej vo Svetovom pohári štyri pódiové umiestnenia.

06.04.2022 05:30
Kristina Rezcovová Foto: ,
Kristina Rezcovová na ZOH v Pekingu.
debata (69)

Kristina Rezcovová, dcéra olympijskej víťazky Anfisy Rezcovovej, skončila v celkovom hodnotení dvadsiata.

Rovnako ako jej krajania a bieloruskí reprezentanti nemohla dokončiť sezónu a zlepšiť umiestnenie v konečnej klasifikácii. Tento verdikt Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) prišiel po ruskej invázii na Ukrajinu.

Bratia Martin a Simon Fourcadovci. Čítajte aj Bratia Fourcadovci sú na strane Rusov. Ukrajinec im poslal štipľavý odkaz

Moskovská rodáčka Rezcovová poskytla rozhovor pre portál Championat.com. Prezradila v ňom aj to, že západné sankcie voči Rusku zmenili jej každodenný život.

"Ako obyčajný človek viem, že v obchode nekúpite viac ako päť balení cestovín. Nejde ani tak o cukor, ale o cestoviny. Komplexné sacharidy sú pritom pre športovca najdôležitejšie. S manželom väčšinou kupujeme veľa vecí naraz, pretože do obchodov tak často nechodíme.

Prišli sme a povedali nám, že nepredávajú viac ako päť balíkov na osobu. Bol to malý šok," povedala biatlonistka, ktorá na ZOH v Pekingu získala štafetové striebro a bronz.

Adam Liška Čítajte aj Návrat do Ruska? Určite nie. Propaganda funguje, mnohí jej veria

Ako sme informovali, IBU po sezóne suspendovala aj ruský a bieloruský zväz. Situáciu naďalej monitoruje a toto rozhodnutie môže prehodnotiť na septembrovom kongrese.

Spolu s ďalšími športovcami absolvovala stretnutie s vedením Ruskej biatlonovej únie i tamojšieho olympijského výboru o ďalšom postupe. „Veľa konkrétností sme sa nedozvedeli,“ povedala a pokračovala:

„Od nás nič nezávisí, keby sme mohli niečo urobiť, stálo by to za pozornosť, ale teraz sme ako nevoľníci, ktorí budú robiť, čo im povedia.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #vojna na Ukrajine #Kristina Rezcovová