Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bratia Fourcadovci sú na strane Rusov. Ukrajinec im poslal štipľavý odkaz

Videl som sklamanie a slzy v očiach ruských trénerov, servismanov a športovcov, uviedol Simon Fourcade.

04.04.2022 09:30
Bratia Martin a Simon Fourcadovci. Foto:
Bratia Martin (vľavo) a Simon Fourcadovci.
debata (31)

Ruských biatlonistov sa starší z bratskej dvojice a bývalý francúzsky reprezentant Simon Fourcade zastal v rozhovore pre ruskú televíziu Match TV.

Postavil sa v ňom proti vylúčeniu Rusov z medzinárodných súťaží a podobný názor má podľa neho aj mladší brat Martin, päťnásobný olympijský víťaz.

Simon Fourcade v zvláštnom rozhovore hovorí o špeciálnej operácii Ruska na Ukrajine a spomína na to, ako na juniorskom šampionáte rozpáral francúzsku vlajku a vytvoril z nej ruskú.

Lesia Curenková. Čítajte viac Dojímavé slová tenistky: Prežívam nočnú moru každého Ukrajinca

Tú následne vyvesil na servisný kontajner Rusov. Urobil tak v reakcii na to, že bolo ruskému tímu zakázane súťažiť pod ich národnou vlajkou.

„Nešlo o politický akt, len o ľudský čin. Videl som sklamanie v očiach ruských trénerov, servismanov a slzy v očiach športovcov, to by sa nemalo stávať,“ vysvetľoval svoj čin Simon Fourcade.

Upresnil, že nestojí ani na jednej strane konfliktu, je na strane priateľstva a športu. Situáciu preberal aj s bratom Martinom. Nechcel hovoriť za neho, ale obaja vraj nepodporujú rozhodnutie o vylúčení ruských športovcov.

Poľsko Futbal ME2020 príprava Rusko Čítajte viac Vylúčte Poľsko z MS, žiadajú Rusi. Nahovárajú Švédov, aby sa k nim pripojili

Jeho slová pobúrili ich niekdajšieho biatlonového kolegu, Ukrajinca Dmytra Pidručného. Ten namiesto súbojov na športoviskách musel narukovať do armády a brániť svoju krajinu.

„Martin a Simon, choďte do p*dele s ruskou vojenskou loďou,“ odkázal im Pidručný na sociálnej sieti. „Dúfam, že vaše deti nikdy nepocítia bolesť, ktorej čelili ukrajinské deti. Deti, ktoré opustili dvoje domovy, počuli výbuchy, videli znásilňovanie svojich matiek a zabíjanie príbuzných.“

Ukrajinský reprezentant tiež oľutoval svojej niekdajšej podpory sedemnásobného víťaza Svetového poháru. „Mrzí má, že som do komisie MOV volil Martina a že sa z tak skvelých športovcov stali po*raní ľudia,“ napísal Pidručný.

Oleksandr Usyk Čítajte viac Usyk opustil Ukrajinu a chystá sa na Joshuu. Kličkovci reagovali jasne

Podľa neho nemožno hovoriť o tom, že by sa nemal miešať šport a politika, keď bolo v Moskve na koncerte na podporu vojny mnoho športovcov v oblečení s písmenom Z.

„Šport bol vždy pre ktorúkoľvek krajinu marketingovým nástrojom. Takže fráza že šport do politiky nepatrí, pre mňa nikdy nebola objektívna,“ dodal Pidručný.

Na Ukrajincove slová Martin Fourcade zareagoval: „Rozumiem tvojmu hnevu a smútku. Ale to ťa neoprávňuje k urážania niekoho, pretože nesúhlasíš s tým, čo povedal jeho brat,“ napísal Fourcade s tým, že on nikomu žiadny rozhovor v poslednej dobe neposkytol.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fourcade #vojna na Ukrajine #Dmytro Pidručnyj #Simon Fourcade