Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za šport. Za mier. Bronzový olympionik zverejnil vysmiatu fotku s Putinom

Tretí muž na 50 kilometrovej trati v Soči 2014 Ilja Černousov sa pochválil na sociálnej sieti snímkou po boku ruského prezidenta.

14.03.2022 06:30
Vladimir Putin a Ilia Černousov. Foto:
Vladimir Putin a Ilia Černousov.
debata (32)

Hviezda ruského bežeckého lyžovania tak urobila po takmer troch týždňoch trvajúcich bojov v konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou.

Za šport. Za mier. Napísal 35-ročný Černousov v azbuke a v anglickom jazyku k fotografii, na ktorej je vysmiaty po boku Vladimira Putina.

Artemij Panarin Čítajte viac Rusi v NHL sú vystrašení. Nemusia im obnoviť víza

Snímka je pravdepodobne ešte z roku 2014, keď ruský prezident prijal úspešných športovcov po domácej zimnej olympiáde v Soči.

Černousov naposledy reprezentoval Rusko v roku 2016. Dva roky predtým sa oženil so švajčiarskou biatlonistkou Selinou Gasparinovou, ktorá v Pekingu štartovala už na svojej štvrtej olympiáde.

Alexander Ovečkin, Vladimir Putin Čítajte viac Vymaž fotku s Putinom, žiadal Washington. Ovečkin má dôvod, prečo to nespraví

Medzinárodná lyžiarska federácia v máji 2020 oznámila, že Černousov prijal švajčiarske občianstvo a rád by reprezentoval novú krajinu.

No podľa švajčiarskej federácie ešte nezačal legislatívny proces zmeny občianstva a je tak otázne, či si niekedy oblečie dres reprezentácie Švajčiarska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #beh na lyžiach #vojna na Ukrajine #černousov