Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude to dráma. Vlhovej chýbali na pódium dve stotinky, no je bližšie k Shiffrinovej

Až ôsmy ženský slalom aktuálnej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok priniesol inú víťazku ako Petru Vlhovú alebo Mikaelu Shiffrinovú.

12.03.2022 14:43 , aktualizované: 18:01
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová v cieli 2. kola slalomu v Aare.
debata (12)

Vo švédskom Aare vyhrala úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Rakúšanka Katharina Liensbergerová, ktorá sa k víťazstvu prepracovala z piateho miesta po prvom kole.

V súčte oboch kôl Liensbergerová zdolala o 16 stotín sekundy Nórku Minu Fürst Holtmannovú a o 23 stotín Švajčiarku Michelle Gisinovú.

Petra Vlhová skončila prvýkrát v sezóne v slalome mimo pódia štvrtá, keď od tretej priečky ju delili len dve stotinky sekundy. Vlhová bola po prvom kole na výhodnom druhom mieste len o osem stotín sekundy za vedúcou Nemkou Lenou Dürrovou.

Petra Vlhová Čítajte aj Únava sa už prejavuje, vraví Vlhová. Prezradila svoj najbližší program

Tej rovnako nevyšla druhá jazda podľa predstáv a skončila piata o 9 stotín za Vlhovou. Líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová obsadila až deviatu priečku s mankom 80 stotín na víťazku.

Slovenka stiahla o ďalších 21 bodov náskok Američanky na čele SP, aktuálne má Shiffrinová k dobru 56 bodov.

Pred dvoma podujatiami v Aare to bolo 117 bodov. Do konca sezóny SP 2021/2022 zostáva ženám odjazdiť posledné štyri preteky v rámci budúcotýždňového finále vo francúzskom Méribeli a Courcheveli.

"Dnes to bolo veľmi tesné, dve stotinky nie sú nič… Súperky dnes podali skvelé výkony, aj štvrté miesto je však oukej, sú tam ďalšie body. Bojovala som, ale trochu mi už došli sily. Nechala som ich v celej sezóne.

Snažím sa nevnímať aktuálne poradie vo Svetovom pohári, je to stále otvorené. Snažím sa podávať len čo najlepšie výkony. Na celkové poradie sa budem pozerať až po posledných pretekoch," uviedla Petra Vlhová pre JOJ Šport a pred záverom sezóny dodala:

„Mám pred sebou posledný týždeň, dám do toho všetko. Pôjdem vo Francúzsku všetky disciplíny. Už dnes letím zo Švédska, v pondelok už mám prvý tréning v Courcheveli.“

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

"Mam pozitívne pocity, jedno jednoznačné víťazstvo a štvrté miesto sú výborné výsledky.

Nie je jednoduché ísť do pretekov s tým, že všetci čakajú víťazstvo, preto berieme aj štvrté miesto na svahu, ktorý nebol až taký jednoduchý ako sa na prvý pohľad zdal.

Musíme brať do úvahy aj kvalitu súperiek a okolnosti pretekov. Petra si musí oddýchnuť a nabrať novú energiu.

Urobíme všetko preto, aby to v budúcom týždni vyšlo čo najlepšie," pridal komentár tréner Petry Vlhovej Mauro Pini pre JOJ Šport.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Vlhová v aktuálnej sezóne kraľovala ženskému slalomu. Vo Svetovom pohári vyhrala päť z ôsmich slalomov a v predstihu získala po druhý raz v kariére malý glóbus za celkový triumf v slalome.

V najtočivejšej disciplíne sa stala aj olympijskou víťazkou v Pekingu a splnila si tým posledný veľký cieľ v lyžiarskej kariére.

Vlhová a Shiffrinová neskončili na stupni víťazov Svetového pohára v slalome od 12. januára 2016 vo Flachau. Liensbergerová si pripísala tretie víťazstvo vo SP a prvé od marca minulého roka. Mina Fürst Holtmannová si vybojovala len svoje druhé individuálne pódium v kariére.

„Je to pre mňa neuveriteľné. Dnes sa mi to opäť podarilo a som šťastná, že môžem byť na vrchole. Chcela som zo seba vydať všetko, vedela som, že to nebude jednoduché,“ citoval víťazku portál laola.at.

Fakty zo Svetového pohára

Výsledky slalomu v Aare: 1. Katharina Liensbergerová (Rak.) 1:46,18 min, 2. Mina Fürst Holtmanová (Nór.) +0,16 s, 3. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,23, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,25, 5. Lena Dürrová (Nem.) +0,34, 6. Katharina Truppeová (Rak.) +0,71, 7. Ana Buciková (Slov.) +0,72, 8. Melanie Meillardová (Fr.) +0,75, 9. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,80, 10. Andreja Slokarová (Slov.) +0,85

Celkové poradie vo SP: 1. Shiffrinová (USA) 1245, 2. VLHOVÁ 1189, 3. Federica Brignoneová 931, 4. Sofia Goggiová (obe Tal.) 851, 5. Sara Hectorová 742 (Švéd.), 6. Gisinová 724

Celkové poradie v slalome: 1. VLHOVÁ 710 b, 2. Shiffrinová 469, 3. Liensbergerová 372, 4. Dürrová 357, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 321, 6. Gisinová 247

Adam Žampa Čítajte aj Odermatt išiel ako dostihový kôň a má malý glóbus. Adam Žampa bodoval
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová