Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako môžeme teraz lyžovať? Pobúrená Shiffrinová zverejnila jasnú výzvu

Súboj Mikaela Shiffrinová vs. Petra Vlhová sa blíži do finále. Pred piatkovým obrovským slalomom Svetového pohára mala Američanka na čele boja o veľký glóbus pred Slovenkou 117-bodový náskok.

11.03.2022 13:16
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (92)

Švédska zastávka má na programe ešte sobotňajší slalom a potom sa uskutoční finále vo Francúzsku.

Shiffrinovej myšlienky momentálne nie sú len pri lyžovaní. Večer pred štartom v Aare si na instagrame vyliala srdce. Emotívne sa vyjadrila k ruskej invázii na Ukrajinu.

Z obsiahleho príspevku vyberáme niektoré pasáže.

"Táto vojna na Ukrajine je taká poburujúca, že ani neviem, ako sa vyjadriť. Utečenci pri evakuácii, deti a tehotné ženy sú bombardovaní a ostreľovaní pri úteku zo svojich napadnutých domovov a nemocníc.

Svoju krajinu opúšťajú milióny utečencov vrátane milióna detí (podľa OSN), čo z tohto konfliktu robí najväčší, aký zachvátil Európu od druhej svetovej vojny," napísala na úvod hviezdna lyžiarka.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Poukázala aj na to, že desaťtisíce ľudí sú bez jedla, vody a elektriny.

"Prečo toto všetko? Aký je skutočný zmysel? Nebudem sa ani snažiť tváriť, že viem, čo by sa malo spraviť, nerozumiem vnútornému fungovaniu politiky a najmä nie vojen.

Verím, že tí, ktorí vedú naše národy, spolupracujú, aby podnikli všetky možné kroky. Nech už podniknú akékoľvek kroky, dúfam, že prinesú zmenu a ukončia túto vojnu," pokračovala Shiffrinová.

Petra Vlhová Čítajte aj Prvé kolo obrovského slalomu v Aare sme sledovali ONLINE

Momentálnu situáciu označila za „srdcervúcu, otrasnú, desivú a šialenú“.

"Po tom, ako prispejem alebo urobím hocijakú inú maličkosť, ktorú môžem, si ľahnem do postele, zababuším sa do matraca a vankúša, so strechou nad hlavou a čistou tečúcou vodou v kúpeľni.

A na druhý deň sa prebudím s tým, že ma čakajú jedny z posledných pretekov sezóny Svetového pohára s vedomím, že už o pár týždňov sa vrátim domov k rodine, priateľom a ‚mieru‘. Ale toto nie je mier, že? Nie je mier, keď sa ničí Ukrajina," zdôraznila.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte aj Z patu je šach. Dá Shiffrinová Vlhovej aj mat?

Položila rečnícku otázku, ktorá ju vraj už nejaký čas prenasleduje:

"Ako sa v tejto chvíli môžem zaujímať o preteky? Ako sa môže niekto starať o niečo iné, kým sa neskončí vojna a tí, čo za ňu môžu, sa budú zodpovedať? Ako?

Myslím si, že je to také jednoduché, ako ďalej žiť naše životy, no naše hlasy musíme použiť na protest proti tejto vojne. Prispieť na pomoc akokoľvek sa dá, tým, ktorí bojujú na Ukrajine i tým, ktorí utekajú zo svojho domova, aby zostali nažive."

Sledovateľov vyzvala, aby jej poslali návrhy, ako Ukrajine zmysluplne pomôcť. Sľúbila, že sa pokúsi o ich šírenie.

Spomenula si aj na svojho tragicky zosnulého otca Jeffa: „Pred pár dňami by mal 68 rokov. Mal byť tu.“

K príspevku pripojila fotografiu rodiny z detstva. Je na nej aj jej babka, ktorá zomrela niekoľko mesiacov pred otcom. Aj k nej mala veľmi blízko.

"Dvaja ľudia, ktorí boli pre mňa celý život najdôležitejší. Je ťažké uveriť, že tu niekedy boli…

Ako keby išlo o duchov na obrázku alebo výplody mojej fantázie z čias, keď som nemala obrovský strach z toho, že ľudia, ktorých najviac milujem, môžu zomrieť a nechať ma tu," uzavrela.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
92 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní