Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšanke hrozí koniec sezóny. Talian sa o neúčasti na ZOH dozvedel z internetu

Marie-Therese Sporerová utrpela pri páde na tréningu slalomu zlomeninu ramena. Rakúskej špecialistke na technické disciplíny hrozí predčasný koniec sezóny.

29.01.2022 08:08
Marie-Therese Sporerová Foto:
Marie-Therese Sporerová.
debata (1)

Správu tamojších médií potvrdila na instagrame röntgenovou snímkou zranenia.

Sporerová sa nedostala do olympijskej nominácie rakúskeho tímu, jej najlepším umiestnením z prebiehajúceho ročníka Svetového pohára je slalomové 16. miesto v Killingtone, kde koncom novembra zvíťazila domáca Mikaela Shiffrinová pred Petrou Vlhovou.

Dvadsaťpäťročnú lyžiarku z Finkenbergu čaká niekoľkotýždňová pauza a verí, že sa v závere sezóny predstaví na súťažných zjazdovkách.

Katharina Gallhuberová Čítajte aj Rakúsko v napätí. Na ZOH zatiaľ neodletela ani Vlhovej súperka, obhajkyňa bronzu

Ťažké chvíle prežíva aj taliansky zjazdár Mattia Casse. Pretekára, ktorý sa sústreďuje na rýchlostné disciplíny, národný zväz nenominoval do Pekingu.

"Dozvedel som sa o tom zo sociálnych sietí. Viem, že mi v poslednom čase chýbali výsledky.

Nemyslel som si však, že na prácu a úspechy, ktoré som dosiahol v uplynulých rokoch, sa tak rýchlo zabudne," uviedol 31-ročný Casse na instagrame pri snímke menoslovu reprezentačných kolegov, ktorí do Číny pôjdu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mattia casse (@cassemattia)

Koncom minulého roka skončil siedmy v zjazde vo Val Gardene, do top 10 sa prebojoval v superobrovskom slalome v Beaver Creeku a Bormiu, kde štartoval niekoľko dní po úmrtí otca.

Dodal, že podľa predpisov si možno zaslúžil nomináciu, no funkcionári to videli inak. Krajanom poprial v Pekingu veľa šťastia.

Peking, ZOH Čítajte aj Po prílete bol pozitívny aj trojnásobný medailista. Čo bude ďalej?

V komentároch ho podporili aj hviezdne reprezentantky Marta Bassinová, Francesca Marsagliová či Elena a Irene Curtoniové.

Posledná menovaná poukázala na to, že „v určitom prostredí sa nenachádza veľa ľudskosti“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Peking 2022 #Marie-Therese Sporerová #Mattia Casse