Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Pod Matterhornom budú preteky SP, spomína sa viacero prvenstiev

Seriál Svetového pohára v alpskom lyžovaní od budúcej sezóny obohatí nový zjazd, ktorý odštartuje vo Švajčiarsku a cieľ bude mať v Taliansku.

28.01.2022 15:57
Matterhorn Foto: ,
Lanovka pod ikonickým Matterhornom.
debata (4)

Medzinárodná lyžiarka federácia (FIS) v piatok potvrdila, že v ročníku 2022/2023 zaradí zjazdovku pod ikonickou horou Matterhorn do kalendára SP.

Možnými dátumami zjazdu mužov a žien sú dva za sebou nasledujúce víkendy 29.-30. októbra a 5.-6. novembra.

Katharina Gallhuberová Čítajte aj Rakúsko v napätí. Na ZOH zatiaľ neodletela ani Vlhovej súperka, obhajkyňa bronzu

Atraktívna zjazdárska súťaž so štartom aj cieľom vo dvoch rôznych krajinách dá rýchlostným typom pretekárov či zjazdárskym univerzálom vrátane Slovenky Petry Vlhovej šancu začať sezónu v kĺzavých disciplínach o mesiac skôr ako je to dosiaľ zaužívané na pretekoch na prelome novembra a decembra v Severnej Amerike.

Cezhraničné preteky sa ešte v histórii SP nikdy nešli. Trať navrhol švajčiarsky olympijský víťaz v zjazde z Vancouveru 2010 Didier Defago.

Jej detaily zatiaľ nezverejnili, ale organizátori už minulý rok prezradili zámer vytvoriť najdlhšiu mužskú zjazdovku seriálu.

Merať by mala až päť kilometrov a jazda na nej bude trvať približne 2 minúty a 45 sekúnd.

Ľadovcový sneh na štartovom kopci Gobba di Rollin vo výške približne 3900 m n. m. umožní skoršie zaradenie rýchlostných disciplín do kalendára SP, už začiatkom novembra a na európskom kontinente.

Sezóna v disciplínach zjazd a super-G sa doteraz tradične začínala v zámorí, v kanadskom stredisku Lake Louise až koncom novembra alebo začiatkom decembra.

Corinne Suterová Čítajte viac Posledný zjazd pred Pekingom. Garmisch zatiaľ najviac sedí Švajčiarke

„Všetky reprezentácie dostanú tiež príležitosť trénovať na tejto zjazdovke počas roka, čo zredukuje dlhé lety a náročnú logistiku cestovania za lepšími snehovými podmienkami na južnú pologuľu,“ povedal prezident FIS Johan Eliasch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Matterhorn