Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutová si dáva pauzu. Naráža aj na prazvláštnu povahu, píšu Švajčiari

Vynechá obrovský slalom v Kronplatzi aj rýchlostný víkend v Garmischi. Lara Gutová-Behramiová nie je vo svojej koži a k pretekaniu sa vráti až o dva týždne - 7. februára v Pekingu sa plánuje postaviť na štart olympijského obráku.

25.01.2022 07:22
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (3)

Hviezdna švajčiarska lyžiarka prežíva sezónu ako na kolotoči. V polovici decembra mala pozitívny test na koronavírus, v 14-dňovej izolácii stratila podľa jej trénera asi dva kilogramy svalovej hmoty.

Zažila návrat ako na kolotoči, v Kranjskej Gore bola piata v obrovskom slalome, potom prišiel jej triumf v zjazde v Zauchensee a 10. miesto v super-G, následne v Cortine finišovala deviata v zjazde a trinásta v superobrovskom slalome.

Petra Vlhová Čítajte viac Vynechať Cortinu bolo správne. Vlhová reagovala na hrozivý pád

"Posledné mesiace boli ťažké. V Severnej Amerike som mala chrípku, pre covid som mala nedostatok tréningu a pre moje zdravie bol stresujúci aj pád v St. Moritzi.

Na lyžiach nemôžem nájsť potrebný základ a koncentráciu a ukázať na pretekoch svoju najlepšiu stránku," vysvetlila pre denník Blick.

Podľa svojich slov sa v najbližších dňoch opäť pokúsi nájsť energiu.

„O Laru sa nemusíte báť,“ upokojuje tréner Švajčiarok Beat Tschuor. „Je dôležité, aby sa dala do poriadku a zotavila. Stopercentne jej dôverujem, má veľa skúseností a presne vie, čo potrebuje,“ dodal.

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 1. kolo Čítajte viac Prvého kolo obrovského slalomu v Kronplatzi sme sledovali ONLINE

Dvojnásobná majsterka sveta a držiteľka veľkého glóbusu zo sezóny 2015/16 pre svoju svojskú povahu často čelí kritike fanúšikov. Ani diskusia pod článkom o vynechaní tohtotýždňových pretekov nebola výnimkou.

„Zakaždým sa sťažuje, je so všetkým nespokojná, mohla by sa učiť od Marca Odermatta,“ odkazoval jeden z priaznivcov na jasného lídra Svetového pohára medzi mužmi.

„Naráža aj na svoje ego a prazvláštnu povahu,“ pridáva sa ďalší kritik. Dopĺňa, že Gutová-Behramiová je v tíme osamelá a nemá ani jednu priateľku či priateľa.

8. Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Modriny a značné bolesti. Bojovníčku Gutovú nič nezastaví

Našla si však aj podporovateľov.

"Všetky negatívne komentáre pochádzajú od ľudí, ktorí nemajú ani poňatia o lyžovaní a o tom, čo je potrebné na to, aby sa niekto dostal na vrchol a udržal sa tam roky.

Som zvedavý, čo poviete, keď prinesie z Pekingu medailu," odkázal neprajníkom jeden z nich a ďalší v podobnom duchu dodal:

„Z gauča pri kávičke a cigaretke sa ľahko osočuje. Nechajte ju na pokoji, ešte príde bod zlomu.“

Tento týždeň sa na súťažných svahoch neobjaví ani krajanka Gutovej-Behramiovej Wendy Holdenerová. Sústreďuje sa na tréning pred ZOH.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová