Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžiarsky sviatok s komplikáciami. Aké zmeny nastanú v Kitzbüheli?

Organizátori 82. ročníka tradičného lyžiarskeho sviatku Hahnenkamm v Kitzbüheli majú plnú hlavu starostí.

20.01.2022 16:31
Beat Feuz Foto: ,
Beat Feuz na tréningu zjazdu v Kitzbüheli.
debata (1)

Slnko vo štvrtok vystriedalo husté sneženie a okrem reštriktívnych opatrení pre pandémiu koronavírusu musia zápasiť aj s nepriazňou počasia. Dokonca sa pripravuje scenár, že sa niektoré preteky vôbec neuskutočnia.

„Husté sneženie je problém, ale nárazový vietor v hornej časti zjazdovky Streif ešte väčší. Preventívne bol slalom preložený na sobotu a druhý zjazd na nedeľu, aby sa získal čas. Sneženie by malo vrcholiť v sobotu,“ uviedli organizátori na webe orf.at.

Švajčiarsko lyžovanie SP super G Wengen Čítajte viac Odermatt zdolal Kildeho. Nór prezradil, že s priateľkou Shiffrinovou sa nestretáva

Keďže na veliteľov zjazdoviek čaká až 60 centimetrov čerstvého snehu, budú mať čo robiť zrejme aj v noci.

„Trikrát som sa pýtal zodpovedných, či to naozaj dokážu. Podobné situácie sme však už v minulosti riešili a podarí sa nám to aj tento rok. Som o tom presvedčený,“ uviedol podpredseda organizačného výboru Jan Überall.

653433157 Čítajte viac Mužský slalom priniesol absolútny šok. V 2. kole sa diali neuveriteľné veci

Riaditeľ pretekov FIS Markus Waldner už v stredu hovoril o možnom skrátení piatkového zjazdu so štartom pod Mausefalle alebo na Alte Schneise, kde sa začal druhý tréning.

Nevylúčil ani zrušenie nedeľňajšieho zjazdu, prípadná pondelková náhrada neprichádza do úvahy. Začiatok piatkových pretekov stanovili na 11.30 h.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kitzbühel #Svetový pohár v alpskom lyžovaní