Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po dobrom úmysle prišla kritika. Hviezdu si podal magazín aj fanúšikovia

Michelle Gisinová za posledných päť rokov zakaždým dokončila preteky Svetového pohára v slalome, až kým neprišli tohtoročné zastávky v Kranjskej Gore a Schladmingu.

18.01.2022 07:47
Rakúsko Lienz lyžovanie SP ženy slalom druhé kolo Foto: ,
Michelle Gisinová (vpravo) na archívnej snímke s Petrou Vlhovou a Mikaelou Shiffrinovou.
debata (21)

Švajčiarska lyžiarska hviezda v priebehu niekoľkých dní dvakrát neprišla do cieľa, v oboch prípadoch po chybe v prvom kole.

Jedna z najväčších súperiek Petry Vlhovej v prestížnom kolotoči zaujala pred niekoľkými dňami v rodnej krajine aj mimo zjazdoviek.

Stala sa jednou z propagátoriek programu na ochranu klímy, čo však nedopadlo úplne podľa predstáv rodáčky z mestečka Samedan. Okrem pozitívnych reakcií sa totiž stretla aj s kritickými.

Dominique Gisinová Čítajte viac Zjazdovky vymenila za nebo. Pilotské zručnosti Gisinovej uchvátili aj obra

Podľa týždenníka Weltwoche je „nevhodné“, aby Gisinová zastupovala túto pozíciu. Periodikum to zdôvodňuje takto:

"Na jar lieta s lyžiarskym sprievodom na ďaleký sever na testy, v lete do ďalekej Argentíny na tréning na snehu. Na začiatku sezóny zamieri aj do Spojených štátov amerických a Kanady.

V Európe sa presúva z jedného miesta na druhé aj v súkromnom lietadle škodiacom klíme. V skratke: Ak chce byť Gisinová ako ochrankyňa klímy dôveryhodná, mala by sa okamžite vzdať svojej lyžiarskej kariéry."

Gisinová priznala, že kritický článok nečítala, no jej pozornosti neušli nahnevané reakcie fanúšikov na instagrame.

Vlhová Čítajte viac Po ťažkom ochorení neuveriteľný Sölden. Ponaháňa Vlhovú?

„Som si vedomá nezrovnalostí, ktoré mám kvôli svojej práci. Existuje však mnoho ďalších aspektov, ktoré majú vplyv na životné prostredie. A snažím sa k nemu správať čo najšetrnejšie,“ povedala pre denník Blick.

Zdôraznila, že jej hlavným cieľom v tejto téme nebolo vystupovať ako vzor a pozícia ambasádorky nie je o osočovaní iných.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

„Používam svoje meno a dosah. Nemôžete sa zapojiť do ničoho, ak sa bojíte kritiky,“ priznala.

Podobným situáciám čelia kvôli ochrane klímy aj štvornásobný majster sveta formuly 1 Sebastian Vettel či hviezdna tenistka Serena Williamsová.

Aj Gisinovej konkurentka zo zasnežených zjazdoviek a najväčšia hviezda SP Mikaela Shiffrinová nedávno priznala, že je veľmi blízko k zmene svojich plánov počas sezóny. „Aby som zohľadnila vplyv môjho cestovania na životné prostredie,“ zdôvodnila.

Shiffrinová lyžovanie Čítajte viac Príde o náskok? Američania píšu, kedy sa vráti Shiffrinová

„Cítim, že v mojej kariére príde moment, keď sa zastavím len preto, že si poviem, že cestovanie kvôli športu nebudem môcť brať ako samozrejmosť a tak prispejem k našej globálnej uhlíkovej stope,“ doplnila americká hviezda.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Michelle Gisinová