Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde o náskok? Američania píšu, kedy sa vráti Shiffrinová

Nie tak dávno viedla poradie Svetového pohára o viac ako 300 bodov. Po víkende v Zauchensee je to už len zlomok z tohto čísla.

17.01.2022 06:00
Shiffrinová lyžovanie Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Mikaela Shiffrinová, ktorá v rakúskom stredisku chýbala, stále vedie celkovú klasifikáciu prestížneho seriálu, ale už len o 37 bodov.

Toľko na ňu stráca priebežne druhá Petra Vlhová. Obhajkyňa lanského prvenstva znížila stratu na Američanku po tom, ako brala 5 (zjazd) a 13 bodov (super G).

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová bola lepšia ako v zjazde, na desiatku to však nestačilo

Televízia NBC Sports informovala, že Shiffrinová vynechá aj tohtotýždňové podujatie v talianskej Cortine d’Ampezzo, kde sa pôjde zjazd a super G.

Do kolotoča SP by sa mala vrátiť 25. januára, v talianskom Kronplatzi je vtedy na programe obrovský slalom. Budú to posledné preteky „obráku“ pred olympiádou v Pekingu, ktorá štartuje 4. februára.

Zatiaľ nie je isté, či sa v Cortine predstaví Vlhová. Slovenská lyžiarka by mala upresniť zvyšok programu do začiatku olympiády na pondelkovej tlačovej konferencii.

V Zauchensee neštartovala okrem Shiffrinovej ani jej krajanka Breezy Johnsonová.

Špecialistka na zjazd, druhá žena tejto disciplíny v aktuálnom ročníku, si počas tréningu poranila koleno a pred Pekingom nechcela riskovať prípadné komplikácie.

„Cítim sa fajn, ale na kolene som si spôsobila ranu a museli mi ju zašívať. Rana mi aj opuchla. Náš lekársky tím mi odporučil pauzu. Ak všetko pôjde podľa plánu, v Cortine by som nemala chýbať,“ uviedla 25-ročná Američanka.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie