Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rútila sa 120 km/h. Vlhová sa vrátila na dlhé lyže

Petra Vlhová má za sebou prvý štart v rýchlostnej disciplíne v tejto sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok.

13.01.2022 11:38 , aktualizované: 17:10
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová na prvom tréningu v Zauchensee.
debata (23)

V úvodnom tréningu zjazdu v rakúskom Zauchensee skončila na 35. mieste z päťdesiatky pretekárok. Na trati dosiahla Slovenka rýchlosť takmer 120 km/h.

Na najrýchlejšiu Nemku Kiru Wedlovú stratila 3,51 sekundy, druhá skončila s odstupom pätnástich stotín sekundy Talianka Soffia Goggiová, priebežne tretia v celkovom hodnotení SP.

Naznačila tak ambície stiahnuť vyše 300-bodovú stratu na líderku Mikaelu Shiffrinovú. Američanka sa vo štvrtok na trati nepredstavila. Pred Vlhovou má v boji o veľký glóbus náskok 66 bodov.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

So stratou +0,42 na Wedlovú sa na tretej priečke umiestnila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Ester Ledecká bola šiesta (+0,89), Češka sa na lyže vracia po vyše mesiaci.

„Trochu si oddýchneme od slalomu, čakajú nás rýchlostné disciplíny. Teším sa na to, bude dôležité dostať sa do toho čo najskôr,“ uviedla Vlhová v utorok po slalome v Schladmingu, kde si vďaka druhému miestu zabezpečila zisk malého glóbusu.

Schladming SP Slalom Ženy 1. kolo Čítajte viac Časť tlaku je preč, pribudlo sebavedomie. Čo teraz čaká Vlhovú?

„Som veľmi dobre naladená. Všetko to opadlo a teraz si užívam, že môžem byť na dlhých lyžiach,” dodala,“ vyjadrila sa vo štvrtok pre portál šport.sk.

Zhodnotila aj svoju jazdu a parametre trate:

"Bola to taká tréningová jazda, pretože veľmi dlho som nestála na týchto lyžiach. Potrebovala som získať istotu. Pochopiť, aké sú podmienky a sneh. Trať je veľmi pekná a sneh naozaj dobrý. Nie je to až také ťažké.”

Pred ZOH v Pekingu absolvuje na dlhých lyžiach niekoľko pretekov. Naposledy na nich stála v pretekoch 28. februára minulého roka vo Val di Fassa. Teda na mieste, kde sa tesne pred jej štartom vážne zranila Nórka Kajsa Vickhoffová Lieová.

Ďalší tréning čaká Vlhovú v piatok. Na ostré preteky v zjazde nastúpi túto sobotu (10.45 h), o deň neskôr sa predstaví v super G (11.30).

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac NÁZOR: Keď má aj Shiffrinová orosené čelo

„Zauchensee berieme ako akési rozjazdenie a aklimatizáciu na rýchlosť pred olympiádou. Malý cieľ v podobe glóbusu za slalom sme už splnili. Teraz pôjdeme po ten veľký,“ uviedol pre Zväz slovenského lyžovania asistent trénera Matej Gemza.

Pri svojej tretej olympijskej účasti by mala Vlhová absolvovať v Číne všetky disciplíny (slalom, superobrovský aj obrovský slalom, alpskú kombináciu a zjazd) okrem tímovej súťaže. S cieľom získať medailu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní