Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je neskutočné, keď ste rýchlejší ako Petra, vraví Shiffrinová. Kompliment sa jej vrátil

Večer veľkých emócií zažili v utorok v rakúskom Schladmingu Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.

12.01.2022 11:40 , aktualizované: 13:29
Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2.... Foto: ,
Mikaela Shiffrinová s Petrou Vlhovou po slalome v Schladmingu.
debata (3)

Dve najväčšie rivalky súčasného ženského zjazdového lyžovania nenechali nikoho na pochybách, že v slalome momentálne nemá nárok na víťazstvo nik iný.

Vlhová druhým miestom spečatila zisk malého krištáľového glóbusu a Shiffrinová sa 47. slalomovým triumfom dostala na prvé miesto historického poradia v počte víťazstiev v niektorej z disciplín zjazdového lyžovania.

Dosiaľ sa o prvú priečku delila s legendárnym Švédom Ingemarom Stenmarkom, ktorý svojho času vybojoval 46 víťazstiev v obrovskom slalome.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac NÁZOR: Keď má aj Shiffrinová orosené čelo

Shiffrinová sa k víťazstvu predrala skvelou jazdou v druhom kole, keďže po tom prvom bola až piata a za Vlhovou zaostávala o 42 stotín sekundy.

V druhom kole však bola najrýchlejšia zo všetkých a v sumáre jej to stačilo na víťazstvo o 15 stotín pred Vlhovou. V tomto súťažnom ročníku Svetového pohára zdolala slovenskú rovesníčku v slalome len po druhý raz ho siedmich pokusov.

Nečudo, že v očiach 26-ročnej Američanky sa po pretekoch zaleskli slzy a na druhý deň pridala emotívny komentár na sociálnych sieťach. Spomenula v ňom nebohého otca, mamu aj trénerku v jednej osobe, svoj celý tím a napokon aj Petru Vlhovú.

Slalom v Schladmingu s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s Petrou Vlhovou po slalome...

"Minulá noc bola pre mňa privilégiom. Ďakujem za ňu! Dúfam, otec, že si mal dobrý výhľad tam zhora. Mama, tvoja sila, láska, podpora a viera v moje schopnosti sú pre mňa ten najväčší poklad, aký len môžem mať.

A môj tím? Ďakujem, že už dva roky stojíte pri mne a dopriali ste mi tento nádherný darček, aby som naďalej vytrvala. A ešte Petra Vlhová, na tvoje slalomy sa úžasne pozerá. Gratulujem tebe aj tvojmu tímu k zisku glóbusu," napísala Shiffrinová na svojom verifikovanom konte na facebooku.

Krátko po pretekoch k svojmu triumfu rovnako emotívne uviedla:

"Chcela som len odviesť čo najlepšie svoju prácu na tomto špeciálnom mieste, akým je Planai. Príde mi to nereálne, že som zvíťazila na tomto kopci, o čom som dlho snívala.

Naozaj to boli pre mňa výnimočné preteky. A v druhej jazde sa zhmotnili roky tvrdej driny, ktoré mám za sebou. Chcem si čo najdlhšie užívať tieto momenty."

Shiffrinová nezabudla ani na skvelý výkon Vlhovej, hoci nad ňou tentoraz zvíťazila, čo sa jej predtým neporadilo v Kranjskej Gore, Záhrebe, Lienzi ani dvakrát v Levi.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

„Zakaždým, keď ju zdolám, je to signál, že som odviedla naozaj veľmi dobrú robotu. Je obrovsky silná a takmer nerobí chyby. Dnes to bol môj večer a som za to vďačná, neverila som, že druhá jazda bude stačiť na víťazstvo. Som za to veľmi vďačná. Príde mi to až trochu nereálne,“ uviedla.

Vlhová podľa nej slalom lyžuje tak, ako sa má.

„Je pôsobivé a špeciálne sledovať to. Je zriedkavé vidieť, že ju niekto predstihne. Keď sa vám podarí byť o niečo rýchlejší ako Petra, podarila sa vám neskutočná práca.“

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Shiffrinová vyfúkla Vlhovej víťazstvo. Ale malý glóbus ide na Slovensko

Aj Vlhová sa v utorok s rešpektom vyjadrila na adresu súperky:

"To, čo Mikaela dosiahla, tak si myslím, že to veľmi dlho nikto neprekoná. Ja sa budem snažiť priblížiť sa jej, ale ona je úžasný športovec.

My sme celý život spolu, súťažíme už od žiačok. Pre mňa je česť jazdiť v jej ére. Veľmi pomáhame nášmu športu. Navzájom sa ťaháme a je to medzi nami veľký boj. Raz to vyjde jednej a raz druhej. Aj preto je šport taký krásny," vyznala sa Vlhová pred slovenskými novinármi.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

Zatiaľ čo slalomový glóbus už definitívne patrí Vlhovej, v súboji o veľký glóbus v sezóne SP 2021/2022 po sérii pretekov v technických disciplínach Shiffrinová a Vlhová výraznejšie odskočili konkurencii.

Američanka má po 20 odjazdených pretekoch na čele 966 bodov, Vlhová je druhá s 911 bodmi a tretia Talianka Sofia Goggiová dosiaľ získala 657 bodov. Tá však bude mať v ďalšej časti sezóny výhodu, lebo na rad prídu jej obľúbené rýchlostné disciplíny.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní