Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ivona Fialková a Šima v top 10, česť vo veľkom mixe zachránili ženy

Ruskí biatlonisti zvíťazili v sobotňajších pretekoch mixu štafiet v rámci Svetového pohára v Oberhofe. Dvojica Kristina Rezcovová a Anton Babikov mala v cieli náskok 41,5 sekundy pred Rakúšanmi Lisou-Theresou Hauserovou a Simonom Ederom.

08.01.2022 14:39 , aktualizované: 18:43
Paulína Fialková Foto:
Paulína Fialková na archívnej snímke.
debata (6)

Tretie skončilo ukrajinské duo Daria Blašková a Arťom Tyščenko s odstupom 1:03,6 min.

Slováci nastúpili v zložení Ivona Fialková a Michal Šima a prišli do cieľa na 9. mieste s mankom 1:40,7 min. Celkovo absolvovali jeden trestný okruh a dobíjali štrnásťkrát.

Po polovici pretekov boli Slováci až na 23. mieste, keď mali na konte trestný okruh a deväť dobíjaní, na záverečných dvoch úsekoch však už dobíjali iba päťkrát.

Michal Šíma Čítajte viac Aj mix dvojíc v Oberhofe sme sledovali ONLINE

Solídny beh zároveň predviedla Ivona Fialková a po poslednej streľbe posunula slovenskú štafetu z 11. priečky na deviatu. Slováci získali 45 bodov do hodnotenia národov a vylepšili si vyhliadky v olympijskej kvalifikácii.

Ivona Fialková obsadila v piatkovom šprinte 41. priečku a čakajú ju tak v nedeľu ešte stíhacie preteky.

Biatlon, ilustračná Čítajte viac Reakcia na diskvalifikáciu Zajcevovej. Sezóna 2013/14 má dve víťazky

"Pôvodne sme uvažovali, že do Oberhofu vôbec nepôjdeme a budeme pred olympiádou trénovať. Tréneri však prízvukovali, že aj preteky sú dobrý tréning, navyše sme mohli chlapom pomôcť v hodnotení národov.

Mix dvojíc nie je moja obľúbená disciplína, bola som v šoku, keď mi oznámili, že ju pôjdem. Bola to pre mňa výzva a celkom dobre to dopadlo. Tušila som, že na krátkej trati nemôžem vypustiť ani centimeter.

Snažila som sa, vedela som, že každá pozícia je dôležitá. Na prvom úseku som zaváhala na strelnici a potom som sa to snažila dobehnúť. V závere veľa štafiet zaváhalo a ja som to využila," zhodnotila svoje vystúpenie Ivona Fialková pre portál slovenskybiatlon­.sk.

Svetový pohár v nemeckom Oberhofe – mix dvojíc: 1. Rusko (Kristina Rezcovová, Anton Babikov) 41:37,1 min (1 trestné kolo + 12 dobíjaní), 2. Rakousko (Lisa-Theresa Hauserová, Simon Eder) +41,5 s (1+13), 3. Ukrajina (Daria Blašková, Arťom Tyščenko +1:03,6 min (0+12), 4. Bielorusko +1:15,2 (1+11), 5. Švédsko +1:23,6 (2+12), 6. Belgicko +1:24,8 (0+13),…, 9. SLOVENSKO (Ivona FIALKOVÁ, Michal ŠIMA) +1:40,7 (1+14)

Slovenky mali čistú streľbu

Kvarteto nórskych biatlonistov v zložení Tarjei Bö, Johannes Thinges Bö, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbuá Roeiselandová suverénnym spôsobom vyhralo súťaž miešaných štafiet.

Úradujúci majstri sveta triumfovali s náskokom 23,1 s pred Bielorusmi, tretí skončili s vyše dvojsekundovou stratou Francúzi.

Slovenská štvorica v zložení Matej Baloga, Šimon Bartko, Paulína Fialková, Mária Remeňová obsadila 17. miesto s odstupom 7:34,9 za Nórskom.

Paulína Fialková Čítajte viac Skvelý štart, chyby na stojke. P. Fialková má za sebou aj tak najlepší šprint sezóny

Baloga musel na úvodnom úseku štyrikrát dobíjať, Bartko dokonca 10-krát a bežal dve trestné kolá.

Fialková s Remeňovou strieľali čisto, no už sa im nepodarilo slovenskú štafetu vytiahnuť medzi elitnú pätnástku.

Výsledky pretekov miešaných štafiet v Oberhofe: 1. Nórsko (Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbu Röiselandová) 1:28:51,4 (0), 2. Bielorusko (Mikita Labastov, Anton Smolski, Dinara Alimbekavová, Hanna Solová) +23,1 (0), 3. Francúzsko (Antonin Guigonnat, Simon Desthieux, Anais Bescondová, Julia Simonová) +2:01,3, …, 17. SLOVENSKO (Matej Baloga, Šimon Bartko, Paulína Fialková, Mária Remeňová) +7:34,9 (2)

6 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #michal šima #Šimon Bartko #Matej Baloga #Mária Remeňová