Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si vybrala zlý deň a už myslí na slalom. Švédka preskočila Shiffrinovú

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšiel sobotňajší obrovský slalom Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore, skončila v ňom na 15. pozícii.

08.01.2022 13:35
Slovinsko SR šport lyžovanie SP OS ženy 2. kolo Foto: ,
Petra Vlhová v cieli 2. kola obrovského slalomu v Kranjskej Gore.
debata (9)

Za suverénnou víťazkou Sarou Hectorovou zo Švédska zaostala o 2,55 sekundy. Druhá skončila Francúzka Tessa Worleyová (+0,96) a tretia bola Talianka Marta Bassinová (+1,32).

Dvadsaťdeväťročná Hectorová má v tejto sezóne v obrovskom slalome oslnivú formu. Zvíťazila vo francúzskom Courcheveli, kde deň predtým bola druhá, medzi sviatkami v rakúskom Lienzi skončila tretia.

V kariére slávila tretí triumf v prestížnom seriáli a vyšvihla sa vďaka nemu aj na čelo hodnotenia disciplíny. V celkovom poradí SP je líderka Američanka Mikaela Shiffrinová o 135 bodov pred Vlhovou.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka bola po prvom kole pätnásta s mankom 1,51 sekundy na vedúcu Švédku Sara Hectorovú a po svojej jazde prezradila, že s traťou tuho bojovala a nevyhovovali jej svetelné podmienky na trati.

V druhej jazde síce šla Vlhová agresívnejšie, s podmienkami urputne bojovala a v prostrednej pasáži sa dostala do solídneho rytmu, na úrovni posledného medzičasu však po chybe musela výrazne korigovať smer a stratila rýchlosť.

Po dojazde sa zaradila na piatu pozíciu, klesla ešte o desať miest a zachovala si pozíciu z prvého kola.

„Mohlo to byť aj lepšie, ale dnes to dopadlo takto. V prvom aj druhom kole som sa trápila. V druhom kole bola viditeľnosť lepšia, no trochu som sa trápila s materiálom,“ povedala Petra Vlhová v rozhovore pre JOJ Šport.

V nedeľu je v Krajnskej Gore na programe slalom s prvým kolom od 9.30 h. „Snažím sa už myslieť na nedeľňajší slalom, ešte ma čaká krátky tréning tejto disciplíny. Budem sa snažiť bojovať naplno, zajtra je nový deň,“ poznamenala Slovenka.

Obrovský slalom v Kranjskej Gore s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Petry Vlhovej v Kranjskej Gore...

Ide o vôbec najhoršie umiestnenie Vlhovej z obrovského slalomu v Kranjskej Gore, doteraz ním bola 10. priečka z vlaňajšieho „obráku“ SP v tomto stredisku. Ešte vo februári 2014 tam nebodovala v slalome, keď nepostúpila z prvého kola.

V konečnom poradí sobotňajšieho obrovského slalomu bolo napokon poradie, aké bolo už po prvom kole. Hectorová o priepastných 96 stotín sekundy zdolala Francúzku Tesu Worleyovú, tretia skončila Talianka Marta Bassinová (+1,32 s).

Na pódium sa nedostala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá bola po prvom kole až štrnásta a v konečnom účtovaní obsadila 7. stupienok.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

Viacerým v spodnej časti dochádzali sily, celkovo bola trať dosť rozbitá a plná rýh. Posun zo sedemnástej na piatu priečku z toho vyťažila úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska, ktorá sa vrátila na súťažné svahy po prekonaní ochorenia COVID-19.

Predstihla ju až Kanaďanka Valerie Grenierová, ktorej tesne ušlo premiérové pódiové umiestnenie v kariére. Prvé tri ženy si svoje pozície udržali, Hectorová navyše svoju jazdu neustále gradovala a najrýchlejšia bola v oboch kolách.

Petra Vlhová Čítajte viac Zúri tam koronavírus. Vlhová nepocestuje na miesto, kde dva razy vyhrala

V závere prvého kola bola súťaž dlho prerušená po ťažkom páde Nemky Pauliny Schlosserovej, ktorú niekoľko minút ošetrovali priamo na zjazdovke. Podobne zasiahol do priebehu druhého kola pád Američanky Pauly Moltzanovej.

„Je to úžasné, som v šoku a užívam si to. Mám radosť, že sa mi teraz takto darí,“ povedala víťazka Hectorová do mikrofónu FIS.

Švédke sa aktuálne darí, štvrtýkrát za sebou sa v obrovskom slalome SP dostala na pódium a po triumfe vo francúzskom stredisku Courchevel zvíťazila aj v Krajnskej Gore.

Petra Vlhová Čítajte viac Druhé kolo obrovského slalomu v Kranjskej Gore sme sledovali ONLINE

Pred ZOH v Pekingu je obrovský slalom SP na programe ešte 25. januára v talianskom Kronplatzi.

Fakty zo Svetového pohára

Výsledky obrovského slalomu SP v Kranjskej Gore: 1. Sara Hectorová (Švéd.) 2:15,79 min, 2. Tessa Worleyová (Fr.) +0,96 s, 3. Marta Bassinová (Tal.) +1,32, 4. Valerie Grenierová (Kan.) +1,39, 5. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +1,92, 6. Maryna Gasienicová Danielová (Poľ.) +1,96, 7. Mikaela Shiffrinová (USA) +2,05, 8. Tina Robniková (Slov.) +2,06, 9. Meta Hrovatová (Slov.) +2,13, 10. Michelle Gisinová (Švaj.) +2,29, … 15. Petra VLHOVÁ (SR) +2,55

Celkové poradie SP (po 18 z 37 súťaží): 1. Shiffrinová 866 bodov, 2. VLHOVÁ 731, 3. Sofia Goggiová (Tal.) 657, 4. Hectorová 542, 5. Federica Brignoneová (Tal.) 407, 6. Gisinová 385

Poradie v obrovskom slalome (5 z 9): 1. Hectorová 362, 2. Shiffrinová 316, 3. Worleyová 307, 4. VLHOVÁ 251, 5. Bassinová 160, 6. Ramona Siebenhoferová (Rak.) 130

Aktualizujeme…

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Sara Hectorová