Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šla som veľmi zle, priznala po 1. kole Vlhová. Pozrite si jej jazdu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára na pätnástej priečke. V slovinskej Kranjskej Gore zaostávala o 1,51 sekundy za vedúcou Švédkou Sarou Hectorovou.

08.01.2022 10:30 , aktualizované: 11:25
Slovinsko SR šport lyžovanie SP OS ženy 1. kolo Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v Kranjskej Gore.
debata (14)

Priebežne druhá bola Francúzka Tessa Worleyová (+0,08) a tretie miesto patrilo Talianke Marte Bassinovej (+0,23).

Druhé kolo je na programe od 12.30 h aj v našom online prenose.

So štartovým číslom 1 otvorila súťaž Bassinová, ktorá vlani v Kranjskej Gore triumfovala v dvoch „obrákoch“ v priebehu dvoch dní.

Petra Vlhová Čítajte viac Druhé kolo obrovského slalomu v Kranjskej Gore sme sledovali ONLINE

Krátko po štarte ju rozhodila nerovnosť na trati, dokázala sa však skonsolidovať. Worleyová si lepšie postrážila úvodnú strminu a v priebežnom vedení vydržala do záveru elitnej žrebovanej sedmičky. Tú uzavrela Hectorová a silovou jazdou na hranici rizika predstihla všetky súperky.

Američanka Mikaela Shiffrinová s trojkou išla bez zreteľnejšej chyby, no jej prejavu chýbala potrebná dravosť a na každom medzičase naberala väčšiu a väčšiu stratu. To isté však platilo aj v prípade Vlhovej, ktorá sa na strmú trať vydala vzápätí so štvorkou.

Hoci jej poňatie bolo agresívnejšie, v niektorých oblúkoch si akoby brzdila a neprechádzala nimi tak hladko. V cieli bola o tri stotiny sekundy pomalšia než Shiffrinová.

Lepšie časy zajazdili mnohé pretekárky s vyššími štartovými číslami a slovenskú reprezentantku vytlačili až do druhej desiatky výsledkovej listiny 1. kola.

"Prvé kolo nehodnotím skvelo, pretože od začiatku až do cieľa som bojovala s traťou, je strašne rozbitá a nie je tam svetlo. Šla som veľmi zle. S takými podmienkami sa trochu trápim.

Uvidíme v druhom kole. Vylepšiť sa v tomto smere nedá nič, len sa tomu prispôsobiť a bojovať do konca," povedala Petra Vlhová po prvom kole podľa JOJ Šport.

Federica Brignoneová Čítajte viac Vlhová prišla o veľkú súperku. Vyťaží z jej absencie?

Tesne za Slovenkou skončila pri návrate po covide Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne.

Súťaž bola dlho prerušená po ťažkom páde Nemky Pauliny Schlosserovej, ktorú niekoľko minút ošetrovali priamo na zjazdovke.

Petra Vlhová je aktuálne tretia v hodnotení obrovského slalomu tejto sezóny. Líderkou je Mikaela Shiffrinová, ktorá nútene vynechala „obrák“ v rakúskom Lienzi v závere decembra.

Druhá je priebežne Sara Hectorová. V celkovom poradí SP vedie Shiffrinovu s náskokom 115 bodov pred Vlhovou.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová