Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodičia a priateľ dvíhali ruky. Pozrite si Vlhovej riskantnú jazdu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si napravila chuť po predchádzajúcich súťažiach Svetového pohára v obrovskom slalome.

28.12.2021 15:10
Rakúsko SR šport lyžovanie alpské OS ženy 2. kolo Foto: ,
Rodičia Petry Vlhovej sa tešia z výsledku dcéry po obrovskom slalome v Lienzi. Povzbudzoval ju aj jej priateľ a neter.
debata (3)

Vo francúzskom Courcheveli obsadila minulý týždeň štvrté a piate miesto, v rakúskom Lienzi skončila druhá. Stalo sa tak zásluhou zlepšeného výkonu v druhom kole, hoci bolo teplejšie počasie, ktoré nemá rada.

V utorňajšom „obráku“ ju zdolala jedine víťazná Francúzka Tessa Worleyová o 30 stotín sekundy.

„Veľmi som sa tešila, lebo sa mi konečne podarilo získať pódium. Druhá jazda bola oveľa lepšia, snažila som sa riskovať a ísť naplno,“ uviedla Vlhová pre TASR.

Po prvom kole sa slovenská pretekárka posťažovala na zhoršenú viditeľnosť, v tom druhom išla tiež po celý čas v tieni:

„Nebola to ani sťažnosť, skôr som zhodnotila situáciu. Ale podmienky mal každý rovnaké. Ja som sa tomu možno až tak dobre neprispôsobila ako ostatné pretekárky. Išla som celý čas v tieni, ale snažila som sa púšťať lyže a riskovať.“

Neprospelo jej ani počasie, v rakúskom stredisku sa po prvom kole výrazne oteplilo:

„Na mojom tele to je cítiť. Je mi teplo a to ja nemám rada. Moje telo vtedy nie je také nabudené. Takže som sa snažila po celý čas držať v tieni.“

Petra Vlhová Čítajte viac Opäť na obrákovom pódiu! Vlhová mala v Lienzi jedinú premožiteľku

Vlhová uviedla, že sa oproti dvom vystúpeniam v Courcheveli cítila lepšie, ale porovnávať podmienky nechcela:

„Každé preteky sú iné, takže porovnávať Courchevel s týmto nejde, ale snažila som sa eliminovať chyby a ísť sem s lepším pocitom. Som rada, že som na pódiu.“

Celkovo si Vlhová pripísala 49. pódiové umiestnenie v pretekoch SP v kariére a šestnástykrát sa dostala na druhé miesto, z toho druhýkrát v obrovskom slalome.

Obrovský slalom s 2. miestom Petry Vlhovej Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s trofejou za druhé miesto v Lienzi.

V hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári si zverenkyňa Maura Piniho poistila tretiu priečku, odstup za líderkou z USA Mikaelou Shiffrinovou znížila na 45 bodov.

Aj v celkovom poradí SP je Vlhová tretia s 515 bodmi. Líderkou zostala napriek neúčasti v Lienzi Shiffrinová so 750 bodmi. Druhá Talianka Sofia Goggiová si za 12. miesto pripísala 22 bodov a celkovom sa dostala na 657 bodov.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Spokojnosť je namieste, Peťa naznačila, že sa posúva k lepším výsledkom. Je to na dobrej ceste. Stredná pasáž v druhom kole bola zvládnutá veľmi dobre, tam odviedla to, čo na tréningu.

Na chybičkách musíme ďalej pracovať a ideme ďalej. Dnešný výsledok Petru nabudí a zajtra v slalome, dúfam, podá výkon hodný jej mena," skonštatoval asistent trénera Matej Gemza pre RTVS.

V stredu čaká Vlhovú slalom (10.00/13.00), budú to štvrté preteky v tejto disciplíne v prebiehajúcej sezóne. Dvakrát v nich zvíťazila, raz bola druhá.

„Darí sa mi, ale zajtra je nový deň a uvidíme,“ dodala 26-ročná Slovenka, ktorej najväčšia rivalka Shiffrinová z USA v Lienzi neštartuje pre pozitívny test na koronavírus.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní