Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bránil priateľku, dobili ho. Stav ruskej hviezdy je stabilizovaný

Stav ruského krasokorčuliara Dmitrija Soloviova, ktorého napadli dvaja muži na ulici v ruskej metropole, je stabilizovaný.

25.12.2021 14:46
SR Krasokorčuľovanie ME Tanečné Páry Krátky... Foto: ,
Ruskí reprezentanti v tancoch na ľade Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Soloviov na ME 2016 v Bratislave.
debata (7)

"Som odhodlaný prekonať túto traumu a dúfam v čo najrýchlejší návrat k vám. Moja najhlbšia vďaka patrí teraz všetkým, ktorí sú po mojom boku. Každý deň robím všetko, čo je možné.

Dodržujem príkazy lekárov a všetky ich rady, aby som sa opäť vrátil do normálneho života a splnil si všetky plány. Drahí moji blízki, priatelia, kolegovia, diváci, moja vďačnosť je nekonečná. Vaša podpora a láska mi dávajú silu bojovať," agentúra TASS citovala dvojnásobného olympijského medailistu.

Kamila Valievová Čítajte viac Zázrak z Ruska. Valievová predviedla najlepší voľný program histórie

Ruská polícia už dvojicu útočníkov zadržala a súd v Moskve nariadil ich väzbu do 21. januára 2022. Soloviov utrpel pri bitke úraz hlavy.

Podľa svedkyne útoku, dvojnásobnej majsterky Európy v curlingu Anny Sidorovovej, sa Soloviov zapojil do bitky na ulici s neznámou skupinou ľudí, aby bránil svoju priateľku.

„V súvislosti s incidentom sme zadržali dve osoby. Obaja sú mladiství,“ zverejnila moskovská polícia.

Zadržaní čelia obvineniam z ublíženia na zdraví. Súd už predtým poslal do väzby ďalšieho obvineného z prípadu Vladislava Jakovceva.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Tridsaťdvaročný Soloviov na vrcholných podujatiach súťaží v tancoch na ľade s partnerkou Jekaterinou Bobrovovou. Spoločne získali zlato na ZOH 2014 v Soči a striebro v Pjongčangu 2018.

Na európskom šampionáte triumfovali v roku 2013 v Záhrebe, z ME majú ešte tri striebra a dva bronzy. Na bronzovej priečke skončili aj na MS 2013 v Londýne.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Rusko #napadnutie #krasokorčuľovanie