Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová vyfasovala a musí potrénovať. Je to dobré znamenie?

Sebavedomejší i agresívnejší prejav. Bez výraznejších chýb, ale s väčším počtom menších. Horšie časovanie oblúkov i naberanie straty na väčšine medzičasov.

22.12.2021 15:47
Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský... Foto: ,
Petra Vlhová v cieli 2. kole obrovského slalomu v Courcheveli.
debata (39)

Petra Vlhová má za sebou posledné preteky Svetového pohára alpských lyžiarok pred vianočnými sviatkami.

Vo stredajšom obrovskom slalome v Courcheveli obsadila piatu priečku. Rovnako ako po utorkovom štvrtom mieste nešetrila sebakritikou.

„Moje hodnotenie je také, že musím ešte potrénovať. Trochu som vyfasovala. Stále som tam a bojujem. Bohužiaľ, tentokrát to znova nevyšlo na pódium,“ povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Druhý obrovský slalom v Courcheveli Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na štarte 1. kola obrovského...

Na nové lyže sa nevyhovárala

V cieľovom priestore pôsobila vyrovnane. Nerozhodila ju výrazná strata na prekvapivú víťazku Saru Hectorovú.

Dvadsaťdeväťročná Švédka si pripísala len druhý triumf v kariére (predtým v 2014 v Kühtai) a Vlhovú zdolala o 1,24 sekundy.

Druhá skončila Mikaela Shiffrinová (+0,35 s), tretia Marta Bassinová s mankom šiestich desatín sekundy.

„Veľmi sa zo Sary teším. Keď ste dlhé roky ste vo Svetovom pohári, prvý triumf chutí skvele. Už v utorok bola druhá a ukázala, že ide veľmi dobre. To prvé miesto jej právom patrí,“ povedala slovenská reprezentantka.

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 1. kolo Čítajte viac Vlhová v top trojke opäť chýbala. Druhý obrák má nečakanú víťazku

Vlhová tušila, kde mala najväčšie problémy.

„Strácala som hneď od začiatku. Po štarte dostanem na pätnástich bránach pol sekundy, čo je veľmi veľa,“ vysvetlila.

Zverenka Maura Piniho v Savojských Alpách premiérovo na pretekoch skúšala nové lyže. Vyhovárať sa na ne nechcela.

„Tie lyže sme testovali dlho, nie päť dní. Nebolo to tým,“ reagovala Vlhová.

Pripustila, že sa na rozbitú a náročnú trať nedokázala adaptovať tak kvalitne ako jej konkurentky.

„V druhom kole som zbierala manko od začiatku až dokonca. Treba mi trénovať a dúfam, že sa im priblížim,“ nádejala sa Vlhová.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Ústup z pozícií?

Jej niekdajšia reprezentačná kolegyňa Jana Wolnerová si nevšimla výraznejšiu chybu. Za to jej neušli viaceré menšie zaváhania.

"Mala problémy so stopou a veľa oblúkov išla neskoro. Snažila sa ich začiatky chytať vo výjazde. Nedá sa až tak veľa vytknúť, nebola tam veľká chyba.

Piate miesto je pekné. Dokončila postupku, už bola v obráku tretia i štvrtá. Iste príde aj prvé a druhé miesto," hodnotila Wolnerová.

Lyžiarsky expert Karol Král predpokladá, že pokračovanie v spomínanej postupke i atak na najvyššie priečky môže prísť už čoskoro. Napríklad budúci týždeň v Lienzi, kde sa pôjde 28. decembra obrovský slalom. O deň neskôr je na programe slalom.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Nesedí jej profil trate v Courcheveli. V niektorých bránach na ňu pôsobia omnoho väčšie odstredivé sily ako pri ľahších a menších lyžiarkach.

Bassinová má o 15 kilogramov menej, je tam značný rozdiel. Nemusí to byť Petrin úbytok formy či ústup z pozícií. Môže prísť iný kopec a bude znova hore," tvrdil Král.

V tíme obhajkyne veľkého krištáľového glóbusu zatiaľ nemaľujú čerta na stenu. Vrcholom snaženia nie je obhajoba najprestížnejšej zjazdárskej trofeje, ale zisk olympijskej medaily na budúcoročných Hrách v Pekingu.

Petra Vlhová Čítajte viac Nahrávka na smeč. Až tri Vlhovej veľké súperky majú koronavírus

"Je to dobré, ale nie sme úplne spokojní. Chýba nám niečo malé. Hádam to príde, pracujeme na tom. Možno keby išla Peťa viac s ľahkosťou a bola uvoľnenejšia.

Formu ladíme na február. Nerobíme z toho paniku. Je to dobré znamenie. Veríme že špička formy príde na olympiáde," skonštatoval Matej Gemza, asistent hlavného trénera.

Vlhová si užije vianočné sviatky v Taliansku v kruhu najbližších. Bude verná tradíciám – nielen tým sviatočným, ale aj tréningovým. Po krátkom pobyte na taliansko-rakúskom pohraničí sa presunie do Lienzu.

„Štastné a veselé Vianoce. Buďte zdraví a vidíme sa v Lienzi,“ zaželala krajanom Vlhová.

Pribalí im v Lienzi neskorý pódiový darček?

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní