Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac času pre seba. Vlhová prežíva tichší rok

Naposledy mala takú dlhú pauzu na začiatku roka 2018. Petra Vlhová má tuhý korienok. V 26 rokoch ešte nemala vážnejšie zranenie a preto absolvuje jedny preteky Svetového pohára za druhými.

21.12.2021 05:52
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata (4)

Najbližšie sa predstaví dnes a zajtra v Courcheveli. Dva obrovské slalomy (prvé kolá sa začínajú od 10.00, druhé o 13.00, prenos vysiela JOJ Šport) budú jej prvými pretekmi po takmer mesiaci.

Naposledy si takto výrazne od elitného kolotoča oddýchla pred takmer štyrmi rokmi. Teda v čase, keď rýchlostné disciplíny sledovala len z pozície diváčky. V aktuálnom ročníku sa do nej vrátila.

Petra Vlhová Čítajte viac Nahrávka na smeč. Až tri Vlhovej veľké súperky majú koronavírus

„A užívam si to,“ priznáva Vlhová. „Tento rok je trochu iný, tichší. Mám viac času pre seba i môj tím. Je to úplne iné. Keby som pokračovala tak, ako v minulej sezóne, všetko by sa mi znechutilo.“

Predošlé tri rýchlostné víkendy v Lake Louise, St. Moritzi a Val d'Isere sledovala z desaťdňového tréningového kempu v americkom Copper Mountain či talianskeho Sestriere, kde štyri dni ladila formu na dva obrovské slalomy v Courcheveli.

"Nenaháňam sa toľko ako predtým. Nie som taká unavená, môžem sa viac sústrediť na tréning. Som s tým spokojná, vyhovuje mi to.

Môžem sa zlepšovať. Verím, že sa to ukáže. Myslím si, že s dlhšou pauzou nebude problém. Dúfam, že vyhrám," usmieva sa slovenská lyžiarka.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Vlani v Courcheveli bola tretia, v druhých pretekoch nedokončila prvé kolo. Tamojší kopec má rada, lebo ponúka rovinu, strminu i terénne vlny.

Rovnako ako predtým aj teraz si bude môcť zjazdovku v Savojských Alpách vyskúšať dvakrát. Zajtrajšie preteky budú náhradou za zrušený obrovský slalom v Killingtone.

Petra Vlhová Čítajte viac Prvé kolo obrovského slalomu v Courcheveli sme sledovali ONLINE

„Bola som nahnevaná, že nás v Killingtone pustili na prvé kolo. Bolo to za hranicou únosného. Najdôležitejšie je, že budem mať šancu získať nejaké body či pódium,“ doplnila Vlhová.

Počas jej neprítomnosti na štarte sa v celkovom hodnotení preskupili sily. Obhajkyňa veľkého glóbusu stráca z tretieho miesta na prvú Soffiu Goggiovú 295 bodov. Medzi Taliankou a Slovenkou je Američanka Mikaela Shiffrinová.

„Nastavila som sa tak, že nejdem na veľký glóbus, ale medailu z olympiády. Zvolili sme inú cestu, neabsolvujem všetky disciplíny, hoci po novom roku už pôjdem aj tie rýchlostné. Nie som pod tlakom. Nemám byť z čoho,“ uzatvorila Vlhová.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Vlhová s jednotkou

Vlhová bude mať na štarte 1. kola, ktorý budeme sledovať online, jednotku. S päťkou vyrazí na trať jej najväčšia súperka Shiffrinová. Pozrite si štartovú listinu.

zväčšiť Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v... Foto: Pravda
Courchevel Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v Courcheveli.
zväčšiť Štartová listina 2. kola obrovského slalomu v... Foto: Pravda
Courchevel Štartová listina 2. kola obrovského slalomu v Courcheveli.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Courchevel