Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahrávka na smeč. Až tri Vlhovej veľké súperky majú koronavírus

Slovenke Petre Vlhovej sa dramaticky zužuje okruh súperiek v najbližších dvoch obrovských slalomoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, ktoré sa uskutočnia v dňoch 21. a 22. decembra vo francúzskom Courcheveli.

20.12.2021 10:12 , aktualizované: 17:18
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (34)

Po úradujúcej majsterke sveta v tejto disciplíne Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej neabsolvujú predvianočné podujatia SP vo francúzskom regióne Rhône-Alpes ani Novozélanďanka Alice Robinsonová a Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Všetky tri mali v nedávnom období pozitívne testy na koronavírus.

„Žiaľ, bola som v minulom týždni pozitívna na mojej základni v Taliansku, a preto musím zostať izolovaná. Mám sa dobre a verím, že sa vrátim čo najskôr na súťažné svahy,“ uviedla 20-ročná Robinsonová prostredníctvom Instagramu. O štyri roky staršia Liensbergerová, ktorá si z MS 2021 odniesli dve zlaté medaily a jednu bronzovú medailu, mala pozitívny výsledok testu minulý piatok a opäť aj v nedeľu.

Krásne súperky Petry Vlhovej Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Laru Gutovú-Behramiovú netreba špeciálne...

Koronavírusom sa nakazil dokonca aj bývalý tréner Vlhovej Talian Livio Magoni, ktorý v aktuálnej sezóne vedie Slovinku Metu Hrovatovú.

"Má mierne príznaky, ale musí si počkať, kým bude stopercentne zdravá. To je priorita. Pred nami je ešte veľa dôležitých pretekov, napríklad tie v závere roka v Lienzi v slalome aj obrovskom slalome, " uviedol na adresu Liensbergerovej zástupca Rakúskeho lyžiarskeho zväzu Patrick Riml podľa ORF.

Čerstvo už trojnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska Petra Vlhová sa na preteky v Courcheveli pripravovala v talianskom Sestriere a snažila sa čo najviac chrániť pred možnou nákazou koronavírusom. A to najmä preto, že dva prípady sa objavili aj v hoteli, kde bola ubytovaná.

Andreas Žampa Čítajte viac Andreas Žampa šiel najlepšie preteky v sezóne. Brata nepustil do 2. kola

„Snažím sa chrániť tým, že nosím masku a pravidelne si čistím ruky. Je to všade okolo nás, ale dúfam, že nás to nechytí. Všetci v tíme sa snažíme dávať si pozor,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Obhajkyňa veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári si dala v uplynulých troch týždňoch súťažnú pauzu. Dosiaľ naposledy sa predstavila v slalome v americkom Killingtone, kde na sklonku novembra skončila druhá. Odvtedy tvrdo trénovala a nedávny pobyt v talianskom Sestriere využila aj na testovanie nových lyží. Trénovala so Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a Slovinkou Anou Buciková.

„Mala som dobré tréningy aj na ľade, čo predtým nebolo. Lyže sa ukazovali tiež fajn, uvidíme, ktoré vyberieme do pretekov,“ skonštatovala Vlhová.

V celkovom poradí ženského Svetového pohára sa na čelo dostala Talianka Sofia Goggiová, ktorá je v tejto sezóne nezastaviteľná v rýchlostných disciplínach – vyhralo už päť pretekov v zjazde a super G. Za Goggiovou je druhá Američanka Mikaela Shiffrinová, tretia priečka patrí s mankom 295 bodov práve Vlhovej.

Prvý z dvoch obrovských slalomov v Courcheveli sa v utorok začne o 10.00 h. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad o 13.00 h.

Vlhová Shiffrin Čítajte viac Američania Vlhovej neveria: Shiffrinovú už neohrozí
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Alice Robinsonová