Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ledeckú zdolal jediný muž, pri útoku skončila na chrbte. Otriasla sa ukážkovo

Nevýrazný štart na lyžiach, vydarený návrat na snoubord. Ester Ledecká sa na ňom po roku a štyroch dňoch predstavila vo Svetovom pohári a v paralelnom obrovskom slalome v talianskej Carezze skončila druhá.

16.12.2021 21:02
Švédsko alpské SP ženy zjazd Äre tréning Foto: ,
Ester Ledecká na archívnej snímke.
debata (1)

Zaváhanie českej hviezdy prišlo až vo finále proti Rakúšanke Daniele Ulbingovej.

"Som veľmi spokojná, preteky boli skvelé. Nemali sme veľa času potrénovať na prudkých kopcoch, takže v tomto to bola trochu premiéra.

Som rada, že som späť a podarilo sa mi to takto. Celé preteky mi vyšli fajn, škoda poslednej jazdy" uviedla Ledecká pre české médiá, citovala ju aj ČTK.

Ester Ledecká Čítajte viac Kde je problém? Ledecká strate nerozumie, lyže teraz asi vymení za snoubord

Ledecká ovládla s takmer dvojsekundovým náskokom predpoludňajšiu kvalifikáciu, vďaka čomu si mohla vybrať trať. Vyraďovaciu časť odjazdila v červených bránkach.

Zaujímavosťou je, že jej kvalifikačný čas 37,09 prekonal jediný muž.

„Nedá sa to porovnávať, pretože oni idú na oveľa horšej trati,“ upozornila pražská rodáčka. Snoubordisti ju však pochválili.

„Hovorili mi, že ďalší drink je na nich, pretože ich dievča veľmi často nepredbieha. To bolo super,“ tešila sa.

Postupne vyradila Nemku Carolin Langenhorstovú, Švajčiarku Ladinu Jennyovú a mladú Japonku Cubaki Mikiovú.

Tretieho triumfu v Carezze po rokoch 2015 a 2017 sa však nedočkala, jej útok sa skončil po chybe v ôsmej bránke. Pri snahe dostať sa do pravotočivej zákruty spadla na chrbát:

„Bola som tam trochu neskoro, snažila som sa to dohnať a trochu sa mi sekla hrana,“ opísala.

Poukázala aj na zhoršujúce sa trať a veľký boj. V jazde hrdinsky pokračovala, aj keď jej Ublingová ušla. Napokon Češku zdolala o štyri sekundy.

„Dedo ma naučil bojovať za každú cenu, pretože stať sa môže čokoľvek,“ poukázala na Jana Klapáča, bývalého hokejového útočníka a majstra sveta z roku 1972.

Aj keď jej súperka už oslavovala v cieli, Ledecká doň dala pri finiši ruku.

Rakúsko alpské lyžovanie Svetový pohár zjazd ženy tréning Čítajte viac Rozmaznaná, namachrovaná. Ledeckej naložili za video

„Možno to niekomu príde trápne, keď tam na mňa už súperka čaká, ale ja to mám tak nastavené. Budem bojovať do posledného dychu,“ zdôraznila.

V sobotu sa opäť predstaví na snouborde, zabojuje na ňom o dvadsiaty triumf v SP. V neďalekej Cortine sa podľa svojich slov chce poučiť z chýb a užiť si skvelé preteky.

V Carezze sa medzi mužmi predstavil aj Slovák Matej Bačo, po 59. mieste v kvalifikácii do vyraďovacej časti nepostúpil. Vyhral Nemec Stefan Baumeister.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká