Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká hviezda si zlomila oba členky a vidina olympijského kovu sa jej rozplýva

Česká snoubordistka Eva Samková si zlomila oba členky počas sobotňajších pretekov snoubordkrosových tímov v rámci podujatia Svetového pohára v rakúskom Montafone.

11.12.2021 19:22
Eva Samková Foto:
Eva Samková.
debata (13)

Olympijskú víťazku zo Soči 2014 a bronzovú medailistku z Pjongčangu 2018 previezli ihneď do nemocnice, kde sa podrobila operácii.

Samková spolu s kolegom Jiřím Kubičíkom skončili v dopoludňajších pretekoch druhí. „Eva pri kopnutí dosky v cieli chcela dosiahnuť čo najlepší výsledok, snoubord strčila pod seba, ale nejako sa jej ‚zakúsla‘ hrana. Keď som k nej bežal, tak už bola v slzách,“ citoval Kubičíka portál idnes.cz.

Samkovej tréner Marek Jelínek uviedol, že jeho zverenkyňa je z celej udalosti veľmi nešťastná. Niektorí české médiá už prišli s informáciou, že Samková nestihne ZOH v Pekingu.

"Evka si zlomila oba členky. Rekonvalescencia bude samozrejme nejakú dobu trvať. To je zatiaľ všetko, čo teraz vieme. Dúfajme, že bude v pohode a že sa z toho čo najskôr dostane hlavne mentálne, pretože je samozrejme veľmi nešťastná,“ povedal Jelínek.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Samková #Peking 2022