Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabudnite na Vlhovú. Shiffrinová má novú „hlavnú“ súperku

Úvod sezóny jej vyšiel na výbornú, ale prechod na rýchlostné disciplíny už taký ideálny nebol. Navyše našla súperku, ktorá jej chce čo najviac sťažiť cestu za ziskom ďalšieho krištáľového glóbusu.

07.12.2021 14:11
Kanada Lyžovanie SP ženy super-G Mikaela Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v cieli nedeľňajšieho super-G v Lake Louise.
debata (23)

V prvých štyroch pretekoch nového ročníka Mikaela Shiffrinová vybojovala dve prvé a dve druhé miesta.

Podarilo sa jej to v slalomoch a obrovskom slalome po tuhom boji s Petrou Vlhovou. Víťazné momentum si chcela preniesť aj do Lake Louise, ale zostalo len pri želaní.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Vzkriesenie po frustrácii. Gutová má teraz jediný cieľ

V kanadskom stredisku dominovala iná pretekárka. Sofia Goggiová ovládla oba zjazdy i superobrovský slalom a razom sa dostala do priameho boja o veľký glóbus.

Shiffrinová doplatila na tréningový výpadok, ktorý jej spôsobilo zranenie chrbta. Pre bolesti nemohla na jeseň trénovať rýchlostné disciplíny a v Lake Louise to bolo vidieť najmä v zjazdoch.

Tam brala len päť bodíkov (26. a 38. miesto). Náladu si vylepšila v super-G, kde skončila šiesta.

„Rýchlostné a technické disciplíny by mali byť dva odlišné športy. Aj keď som zjazdy takmer vôbec netrénovala, cítila som sa fajn. Potešilo ma, že som nestratila spojenie s lyžami na super-G. Beriem to ako veľké pozitívum,“ vravela Shiffrinová.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

Americká superstar vyhrala Svetový pohár počas kariéry trikrát (2017, 2018, 2019) a rada by do zbierky pridala aj štvrtú trofej.

Klasifikáciu SP vedie aktuálne o 65 bodov pred Vlhovou, tretia je Goggiová.

Slovenka už dávnejšie vyhlásila, že rýchlostné disciplíny vynecháva, pretože sa sústredí na olympiádu. V Pekingu chce uspieť v slalome a obrovskom slalome.

Najväčšou súperkou Shiffrinovej sa tak rýchlo stala Goggiová.

Ak bude Talianka v rýchlostných disciplínach naďalej dominantná, môže pomýšľať aj na celkový úspech a zisk „veľkej gule“. Aj preto, že vie solídne zajazdiť i obrovský slalom, kde by mohla nabrať ďalšie body.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Dobrá správa pre Vlhovú. Shiffrinová v zjazde pohorela

„Vyhrať tri z troch pretekov je niečo úžasné. Najviac ma potešilo, že som bola schopná rýchlo presedlať zo zjazdu na super-G,“ tešila sa po víkende Goggiová.

V superobrovskom slalome zdolala aj úradujúcu svetovú šampiónku v tejto disciplíne, Švajčiarku Laru-Gutovú Behramiovú. Za svoje výkony si zaslúžila pochvalu aj od Shiffrinovej.

„Sofia vyzerala úžasne, takmer perfektne. Jazdila agresívne, v presných líniách. Už teraz môžem povedať, že nás čaká vzrušujúca sezóna,“ dodala Američanka.

Seriál SP alpských lyžiarok pokračuje počas víkendu v St. Moritzi, kde sa pôjdu dva superobrovské slalomy (11. a 12. decembra).

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Sofia Goggiová