Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzkriesenie po frustrácii. Gutová má teraz jediný cieľ

Talianska zjazdárka Sofia Gogggiová predviedla na severoamerickom kontinente málo vídaný kúsok. Počas troch dní v kanadskom Lake Louise triumfovala v troch pretekoch Svetového pohára, postupne ovládla dva zjazdy a napokon aj superobrovský slalom.

06.12.2021 12:07
debata
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Goggia (@iamsofiagoggia)

Rovnaký počin predviedla v rovnakom zimnom stredisku Američanka Lindsey Vonnová v roku 2015.

Goggiová sa vďaka 300-bodovému zásahu vyšvihla na tretie miesto vo Svetovom pohári, pred ňou zostali iba Američanka Mikaela Shiffrinová a Slovenka Petra Vlhová.

„Neuveriteľný deň pre mňa. Super G bola moja osobná výzva. V minulej sezóne som sa sústredila na zisk glóbusu za zjazd, preto som sa nemohla orientovať na super G. Teraz mi to vyšlo,“ uviedla 29-ročná Goggiová na portáli ORF.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová si napravila chuť. Zvýšila náskok pred Vlhovou

Rodáčka z Bergama má vďaka trojitému zásahu v Lake Louise už 14 prvenstiev v pretekoch SP v kariére, štyri pochádzajú zo super G.

Goggiovej sa podaril v kanadskej provincii Alberta aj iný historický zápis. Triumfom v oboch zjazdoch natiahla sériu víťazstiev v tejto najrýchlejšej disciplíne zjazdového lyžovania na šesť.

V zjazde nebola zdolaná od 18. decembra 2020. Odvtedy triumfovala vo Val d'Isere, St. Antone, dvakrát Crans Montane a aktuálne dvakrát v Lake Louise.

Pre úplnosť treba dodať, že pre zranenie pravého kolena neštartovala na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo. Na domácom snehu v Dolomitoch mala byť horúcou adeptkou na zlatú medailu.

Sofia Goggiová Čítajte viac Olympiáda na vozíku, tísice prehier. Vlhovej dýcha na krk taliansky buldog

Nútene vynechala aj posledné dva zjazdy uplynulej sezóny Svetového pohára.

"Goggiová sa šnúrou šiestich víťazstiev v zjazde vyrovnala Američankám Lindsey Vonnovej a Picabo Streetovej.

Vonnová to dokázala v sezóne 2009 / 2010 vrátane zisku olympijského zlata vo Vancouveri. Stretová ovládla šesť zjazdov za sebou ešte v roku 1995," napísal portál NBS Sports.

V super G v Lake Louise výrazne zabodovali aj dve veľké súperky Petry Vlhovej. Úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová skončila druhá a Američanka Shiffrinová obsadila šiestu priečku.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

V boji o veľký glóbus vedie Shiffrinová po ôsmich pretekoch so 405 bodmi, druhá Vlhová má o 65 bodov menej.

Slovenka však vynecháva aktuálny blok rýchlostných disciplín v Severnej Amerike aj Európe a súťažne sa predstaví až krátko pred Vianocami vo dvoch obrovských slalomoch vo francúzskom Courcheveli.

Čo sa deje s Larou, pýtali sa Švajčiari

Gutovej-Behramiovej v kanadskom stredisku nevyšli zjazdy. V prvom skončila na 17., v druhom na 23. mieste.

Čo sa deje s Larou, pýtal sa v sobotu Blick, ktorý informoval o jej zdravotných problémoch.

Lara Gutová-Behramiová. Foto: SITA/AP, Jeff McIntosh
Lara Gutová-Behramiová Lara Gutová-Behramiová.

„Už týždne má chrípku. Alebo je to prechladnutie? Alebo niečo iné? Nedávno sa zadýchala už po niekoľkých krokoch, bola slabá,“ napísal denník s dôvetkom, že podľa Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu kontrola pľúc u špecialistu nič abnormálne neodhalila.

„Mojím jediným cieľom je byť opäť zdravá. Sezóna je ešte dlhá,“ komentovala rodáčka z kantónu Ticino po druhom zjazde.

Na druhý deň už internetové vydanie periodika oslavovalo výkon švajčiarskej hviezdy:

„Zvládla vzkriesenie a teraz sa chce vyliečiť. Pani Super G ukázala svoju triedu, z posledných siedmich pretekov v tejto disciplíne vyhrala šesť.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Sofia Goggiová #Lara Gutová-Behramiová