Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevyspytateľné počasie. Nastúpi Shiffrinová na zjazd?

Svetový pohár alpských lyžiarok pokračuje počas víkendu v kanadskom stredisku Lake Louise. Na programe sú dva zjazdy a super-G.

03.12.2021 07:18 , aktualizované: 16:53
Shiffrin zjazd Foto: ,
Mikaela Shiffrinová počas tréningu zjazdu na podujatie SP v kanadskom stredisku Lake Louise.
debata

Komplikácie však spôsobuje počasie, ktoré neprialo lyžiarom ani počas minulotýždňového programu mužov, keď sa zrušili dva z troch pretekov.

Ženy mali ísť pred dnešným zjazdom tri merané tréningy, pre veľkú porciu nového snehu absolvovali len utorkový. Najrýchlejšia v ňom bola Talianka Sofia Goggiová.

Podľa meteorológov by malo v piatok prestať snežiť, teploty klesnú pod nulu. Pre organizátorov to znamená súťaž s časom, aby stihli pripraviť trať na preteky.

Vlhová, Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová o Vlhovej: A nemohli by sme aspoň na chvíľku vyvesiť bielu vlajku?

Švajčiari ustúpili

Lyžiarky ešte do včera nevedeli, aký bude ich nasledujúci program. Seriál SP pokračuje v Európe, v St. Moritzi sa pôjde dvakrát super-G (11. a 12. decembra).

Švajčiarsko zaviedlo z obáv šírenia novej mutácie koronavírusu, ktorá dostala názov omikron, povinnú 10-dňovú karanténu pre osoby prichádzajúce z 19 krajín sveta.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Medzi nimi je aj Kanada.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) však oznámila, že kantón Graubunden umožní lyžiarkam vstup do krajiny na preteky bez povinnosti absolvovať karanténu.

Líderka SP Mikaela Shiffrinová (druhá Petra Vlhová na ňu stráca 20 bodov) sa vyjadrila, že si už s kolegyňami zvykli na obmedzenia v súvislosti s pandémiou, ale podľa nej je omicron novou hrozbou.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

"Sme lyžiari, snažíme sa prežiť sezónu v našej malej bubline. Ale situácia je vážna, treba dodržiavať protokoly.

Je to jediná cesta, ako absolvovať ročník, ako aj olympiádu v Pekingu," povedala Shiffrinová, ktorá pre problémy s chrbtom absolvovala v príprave len niekoľko tréningov zjazdu.

„Zjazd je rýchly a strmý. Nečakáme, že Mikaela to rozbalí a bude bezhlavo riskovať sezónu. Preteky jej skôr poslúžia, aby nabrala potrebné zjazdárske kilometre pred olympiádou v Pekingu,“ píše Steve Porino z portálu Ski Racing.

Petra Vlhová Čítajte viac Vynechá tri najbližšie zastávky. Vlhová bude jazdiť až v decembri

Pauza pre Vlhovú

Petra Vlhová sa v rámci podujatí Svetového pohára predstaví najbližšie až v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli, ktorý je na programe 21. decembra.

Na druhý deň si trať zopakuje, Courchevel poslúži ako náhrada za zrušený obrák v Killingtone.

Obhajkyňa celkového prvenstva z uplynulej sezóny tak vynechá nasledujúce tri zastávky seriálu.

Chýba v Lake Louise, nebude štartovať ani v St. Moritzi či vo francúzskom stredisku Val d'Isere, kde sa 18. a 19. decembra uskutočnia súťaže v zjazde a super-G.

Vlhová po podujatí v Killingtone zostala v USA, trénuje v coloradskom stredisku Copper Mountain.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie