Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Preteky v St. Moritzi sú v ohrození, Švajčiari vyžadujú 10-dňovú karanténu

Dvoje preteky Svetového pohára žien v super G vo švajčiarskom St. Moritzi, ktoré sa majú konať 11.- 12. decembra, sú v ohrození.

01.12.2021 11:28
shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová na trati super-G vo švajčiarskom stredisku St. Moritz.
debata (5)

Vzhľadom na rýchlo sa šíriaci nový variant koronavírusu omikron požaduje Švajčiarsky federálny úrad verejného zdravia povinnú desaťdňovú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Kanady.

A práve v kanadskom Lake Louise sú tento týždeň 3.- 5. decembra na programe troje preteky SP žien (dvakrát zjazd, raz super G) a ich protagonistky by po následnom presune do Švajčiarska nestihli do začiatku podujatia v St. Moritzi absolvovať povinnú karanténu.

„Švajčiarski organizátori sa v tejto súvislosti snažia nájsť špeciálny predpis pre športovcov, ktorí by sa počas pobytu vo Švajčiarsku museli pohybovať v špeciálnej bubline s pravidelným testovaním. Švajčiarsky zdravotný úrad to nevylučuje, ale zároveň žiada podrobnejší pohľad na túto možnosť,“ informoval portál ORF.

Kanada s 38 miliónmi obyvateľov má denný prírastok pozitívnych s koronavírusom len 2500 prípadov, ale vzhľadom na novú mutáciu vírusu sa ocitla na zozname rizikových krajín z pohľadu Švajčiarska.

Súboj Vlhová vs. Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Killington (USA), 26. a 27. novembra – obrovský...

Slovenka Petra Vlhová už po slalome v americkom Killingtone informovala, že sa do St. Moritzu nechystá a vynechá aj tohtotýždňovú zastávku v rýchlostných disciplínach v Lake Louise. Do kolotoča SP naskočí až tesne pred Vianocami 21. decembra v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli.

Po piatich odjazdených pretekoch ženskej časti SP 2021/2022 je na čele celkového poradia Američanka Mikaela Shiffrinová s 360 bodmi a náskokom 20 bodov pred Vlhovou. Slovinka Andreja Slokarová na treťom mieste zaostáva za Shiffrinovou o 150 bodov.

Vlhová, Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová o Vlhovej: A nemohli by sme aspoň na chvíľku vyvesiť bielu vlajku?
5 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie