Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoni vinil časomer, Shiffrinová sa nebála. Pozrite si galériu

Iba deväť lyžiarok sa predstavilo v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v americkom Killingtone. Následne prišlo k zrušeniu pretekov pre nepriaznivé počasie.

27.11.2021 19:25 , aktualizované: 21:32
debata (4)
Petra Vlhová Čítajte viac Obrovský slalom v Killingtone zrušili. Vlhová bola priebežne druhá

Petra Vlhová sa na trať dostala ako prvá a pred verdiktom organizátorov jej priebežne patrilo druhé miesto.

Slovenka bola rýchlejšia ako jej najväčšie konkurentky v kolotoči Lara Gutová-Behramiová a Mikaela Shiffrinová. „Dnes je to deň pre tvrdé dievčatá,“ povedala v cieli Švajčiarka pre SRF po tom, ako sa zaradila hneď za Vlhovú.

Domácej hviezde Shiffrinovej sa jazda vôbec nevydarila, z deviatky pretekárok dosiahla najhorší čas. Na francúzsku líderku Tessu Worleyovú mala stratu až 1,38 sekundy.

Napriek tomu reagovala prekvapivo. „Sú to moje domáce preteky, milujem tu lyžovať. Dnes je však dosť veterno, no podľa mňa to nie je nebezpečné. Na kopci to bol boj s vetrom. Otázkou je, koho a kde ten vietor zastihol,“ podotkla Američanka.

Nárazy vetra silneli, zverenka Vlhovej bývalého trénera Livia Magoniho Meta Hrovatová s číslom 10 sa už na trať nedostala. „Vietor bol veľmi silný, neboli by to férové preteky,“ uviedla Slovinka.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Podľa špecializovaného portálu Neveitalia mohlo byť za definitívnym zrušením pretekov aj niečo iné ako poveternostná situácia.

„Preteky sú zrušené, pretože nejde časomer. Je neuveriteľné, že sa to deje vo Svetovom pohári,“ hromžil Magoni podľa uvedeného zdroja. Problémy s meraním času sa ukázali pri jazdách Sofie Goggiovej a Ramony Siebenhoferovej.

Ak to počasie dovolí, v nedeľu sa v Killingtone uskutoční slalom (prvé kolo od 15.45 SEČ).

Pozrite si fotografie zo sobotňajších zrušených pretekov:

Zrušený obrovský slalom v Killingtone Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Náročné podmienky v Killingtone na snímke z...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní