Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovský slalom v Killingtone zrušili. Vlhová bola priebežne druhá

Sobotný obrovský slalom Svetového pohára v americkom Killingtone zrušili pre nepriaznivé počasie. Prvé kolo stihlo odjazdiť deväť pretekárok, priebežnou líderkou bola Francúzka Tessa Worleyová. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová strácala na druhom mieste osemnásť stotín.

27.11.2021 17:02 , aktualizované: 20:45
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v Killingtone.
debata (32)

Organizátori museli odložiť štart pretekov o polhodinu, v americkom stredisku fúkal silný vietor a navyše padal sneh.

Vlhová štartovala ako prvá, takmer celú trať pokrývala hmla a podmienky sa postupne zhoršovali. So štartovým číslom 9 sa predstavila Rakúšanka Ramona Siebenhoferová a po jej dojazde do cieľa organizátori preteky prerušili.

Killington Čítajte viac Magoni vinil časomer, Shiffrinová sa nebála. Pozrite si galériu

"Bola som naozaj prekvapená, že sa preteky začali. Povedala som už predtým, že sa nedá jazdiť. Neviem, prečo sme čakali pol hodiny, nič sa nezmenilo.

Ak mám zhodnotiť svoju jazdu, nevidela som poriadne všetky bránky. Je to veľmi otázne. Minulý rok v Semmeringu fúkal rovnaký vietor, bolo to nebezpečné a napokon sa preteky zrušili," uviedla Siebenhoferová pre portál laola1.at.

Zrušený obrovský slalom v Killingtone Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Náročné podmienky v Killingtone na snímke z...

Priebežne tretia bola Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s odstupom 0,29 s. Jazda vôbec nevyšla domácej spolufavoritke Mikaele Shiffrinovej, ktorá nabrala stratu na líderku +1,38.

"Sú to moje domáce preteky, rada tu jazdím. Ale dnes je veľmi veterno. No nemyslím si, že je to nebezpečné. Je to ťažký boj s vetrom, ale je to šport pod holým nebom.

Som vďačná, že všetci tu v Killingtone tvrdo pracovali na tom, aby sa preteky mohli uskutočniť," uviedla Američanka v cieli.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Na trať prvého kola sa nedostali viaceré lyžiarky, medzi nimi aj Slovinka Meta Hrovatová. Tá uviedla:

„Hovorila som aj s niektorými dievčatami, ktoré prešli cieľom a viem, že vietor bol veľmi silný. Dnes by to neboli férové preteky.“

Vlhová zažila zrušenie pretekov po 1. kole obráku aj vlani. V rakúskom Semmeringu ich tiež zrušili pre silný vietor.

Štart 2. kola najprv dvakrát odložili, Vlhová napokon nemohla zabojovať o víťazstvo. Po 1. kole vtedy viedla o 22 stotín sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou.

V americkom stredisku by sa mal v nedeľu uskutočniť slalom, prvé kolo je na programe o 15.45 SEČ. Prvé dva slalomy SP vo Fínskom Levi sa skončili triumfom Vlhovej.

Aj po sobote platí, že Shiffrinová a Vlhová sú s 260 bodmi na čele celkového poradia Svetového pohára, v slalome je prvá Slovenka a v obrovskom slalome Američanka.

Petra Vlhová Čítajte viac Magoni? Magor fixovaný na výsledok. Kritika Vlhovej tímu však nie je fér
32 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní