Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomôže jej na Shiffrinovej ihrisku nový vietor? Vlhová si vyžrebovala jednotku

Keď sa situácia, ktorá nastane tento víkend v Killingtone, udiala naposledy, bol z toho škandál. Mikaela Shiffrinová neuniesla prehru s Petrou Vlhovou v obrovskom slalome v Jasnej.

26.11.2021 22:27 , aktualizované: 27.11.2021 05:48
Fínsko Levi Slalom Ženy SP 2. kolo Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) a Mikaela Shiffrinová.
debata (13)

Pod Chopkom obvinila organizátorov z toho, že zlomenú bránku opravovali príliš dlho a ju nechali čakať na štarte.

Rivalita dvoch rozdielnych osobností je veľká, kvalita oboch lyžiarok obrovská. Cez víkend – v sobotu je na programe obrovský slalom (1. kolo od 16.00, druhé od 19.00), v nedeľu slalom (15.45 a 18.45, prenosy vysiela JOJ Šport) – sa roly vymenia.

Slovenka príde na domáce ihrisko Američanky.

Killington Čítajte viac Úvodné kolo obráku v Killingtone sme sledovali ONLINE

Je veľmi pravdepodobné, že obe napíšu ďalšie napínavé príbehy Svetového pohára alpských lyžiarok. A takmer nemožné, že by ich zatienila rovnaká kontroverzia ako v marci tohto roka.

Zo všetkých umení, ktoré obe ovládajú, je totiž Vlhová minimálne v jednom o míle napred. V umení prijať prehru.

„Nemám s tým problém,“ zdupľovala Slovenka už viackrát.

mikaela shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová zvažuje koniec kariéry. Otvorene hovorí o dôvode

Ako cez kopirák

Za ostatné roky sa do tejto roly v technických disciplínach nedostávala často. Keď je Vlhová na štarte klasického či obrovského slalomu, vonia to pódiom.

V Killingtone bola trikrát druhá (2017–2019), zakaždým v slalome. Môžete trikrát hádať, kto bral prvé miesto…

"Mikaela je na týchto pretekoch suverénna. Zvíťazila už v roku 2016 pred Veronikou Velez-Zuzulovou a odvtedy tam v slalome ešte neprehrala, v obráku bola najhoršie piata.

Shiffrinová bude doma silná. Tlak ju môže vyburcovať. Očakávam veľký útok na lyžovanie Vlhovej," povedala v relácii TV Pravda – Fair Play Jana Wolnerová (rod. Gantnerová), bývalá slovenská reprezentantka

Video

Lyžovanie Vlhovej nemalo minulý týždeň chybu. V Levi vyhrala všetky štyri kolá a logicky aj oba slalomy. Zakaždým pred Shiffrinovou a nemeckým prekvapením na treťom mieste Lenou Dürrovou.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka bola sebavedomá, rýchla i ladná. Vďaka tomu je spoločne s americkou rovesníčkou na čele celkového hodnotenia Svetového pohára s 260 bodmi.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

"Petra predviedla neuveriteľné štyri jazdy s malými chybami. Bola nedostihnuteľná. Zo Shiffrinovej som sklamaná, čakala som od nej trochu viac. Vlhová ide ako cez kopirák s minulou sezónou. Tretie miesto v obrovskom slalome v Söldene a potom dve výhry v Levi.

Urobili rozumné a veľmi dobré rozhodnutie, že necestovali do Lechu. Pre mňa je paralelný obrovský slalom len exhibícia a obdobne to vnímajú aj elitné pretekárky, ktoré Lech vynechali," pokračovala Wolnerová.

Už nie z povinnosti

Nedá sa nevšimnúť si mentálne nastavenie, ktoré z Vlhovej vnútra preniklo až na povrch. Najčastejšie sa vizualizuje cez úsmev. Wolnerová to vo svojej kariére zažila tiež.

Petra Vlhová Čítajte viac Magoni? Magor fixovaný na výsledok. Kritika Vlhovej tímu však nie je fér

„Lyžovanie sa stane povinnosťou a vidno to aj na výkone. Teraz má iného trénera, cíti sa super a našla nový vietor do plachiet. Verím, že jej táto zmena prinesie olympijské medaily,“ skonštatovala Wolnerová.

Po výmene Livia Magoniho za Maura Piniho je na svahoch Svetového pohára iná Vlhová. Dokáže si ich viac užiť a pozitívne sa to premietlo aj v jej jazdách.

Petra Vlhová Čítajte viac Piniho želanie sa plní: S Petrou sa veľa smejeme. Musí dostať priestor na život

"Z Petry srší radosť, pozitívne nastavenie a uvoľnenosť. To spraví veľa. Už pred štartom sezóny bolo vidieť, že si prinavrátila chuť do lyžovania.

Nedá sa diváckym okom povedať, že by v slalome urobili s Pinim veľké zmeny. Už vlani bola na svojej top úrovni. Ak by k nej prišiel tréner a chcel niečo veľmi meniť, bol by hlúpy. Bude to zmena len v detailoch," doplnila Wolnerová.

Ako teda vidí Vlhovej šance na mieste, kde Shiffrinová často neprehráva?

„Tipujem, že v obrovskom slalome jej neujde prvá päťka. Je silná a má formu. A v slalome? Dúfam, že vyhrá.“

Vlhová s jednotkou

Petra Vlhová vyrazí na trať úvodného kola sobotňajšieho obrovského slalomu v Killingtone ako prvá, Lara Gutová-Behramiová bude mať päťku, za ňou sa predstaví Mikaela Shiffrinová.

Pozrite si štartovú listinu:

zväčšiť Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v... Foto: fis-ski.com
Killington Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v Killingtone.
Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v... Foto: fis-ski.com
Petra Vlhová Štartová listina 1. kola obrovského slalomu v Killingtone.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní