Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakaný zvrat. Gutová mieri do Killingtonu, Švajčiari píšu o triku

Začiatkom novembra sme informovali o zmene názoru Lary Gutovej-Behramiovej na očkovanie proti koronavírusu.

22.11.2021 23:08
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (8)

Druhá lyžiarka celkového poradia minulej sezóny Svetového pohára bola podľa portálu denníka Blick v tejto otázke skeptická, obávala sa dlhodobých následkov vakcín. Napokon sa v októbri dala zaočkovať.

V opačnom prípade by mohla prísť o poriadnu porciu bodov z blížiacich sa zámorských podujatí a skomplikovanú situáciu by mala aj na ZOH v Pekingu.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Švajčiarske médiá špekulovali, či v prípade tamojšej hviezdy neprišlo druhé očkovanie neskoro na to, aby stihla obrovský slalom v Killingtone (uskutoční sa už túto sobotu).

Podľa amerických úradov musí byť totiž na vstup do krajiny druhá dávka minimálne spred dvoch týždňov.

Gutová-Behramiová sa však napokon v pondelok objavila v nominácii Helvétok na víkendovú zastávku SP a bude sa snažiť napodobniť vydarené otváracie preteky sezóny v Söldene, kde skončila v obrovskom slalome druhá za Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Na pódium sa vďaka skvelému 2. kolu prebojovala aj slovenská obhajkyňa veľkého glóbusu Petra Vlhová.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Rodáčka z kantónu Ticino Gutová-Behramiová sa k očkovaniu dlhodobo nevyjadruje, podľa Blicku si však zvolila vakcínu Comirnaty od výrobcov Pfizer/BioNTech, ktorá sa podáva v dvoch dávkach s odstupom najmenej 21 dní.

Dvojnásobná majsterka sveta tak vďaka úplnej imunizácii môže súťažiť v americkom stredisku. „Umožnil tento očkovací trik Gutovej-Behramiovej odštartovať v Killingtone?“ pýta sa uvedený web.

Pri 30-ročnej víťazke Svetového pohára zo sezóny 2015/2016 spomína i spojenie „turbo očkovanie“.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Švajčiari ju už videli v trháku, no v Lechu rýchlo skončila. Gutovú nešetria

"Tréneri a ja sme sa o tejto téme s Larou veľa rozprávali, ale nikdy sme ju do ničoho nenútili.

Osobná zodpovednosť je pre nás dôležitá, no zároveň sa snažíme podporovať všetkých športovcov – bez ohľadu na to, ako vnímajú koronu – tým najlepším možným spôsobom," uviedol začiatkom novembra alpský riaditeľ Švajčiarskej lyžiarskej federácie Walter Reusser.

Deň po obrovskom slalome je v Killingtone naplánovaný klasický slalom. Víkendové dianie budeme sledovať online.

Švajčiarky na štarte v Killingtone:

Sobota, obrovský slalom: Lara Gutová-Behramiová, Michelle Gisinová, Wendy Holdenerová, Mélanie Meillardová, Andrea Ellenbergerová, Simone Wildová a Camille Rastová.

Nedeľa, slalom: Michelle Gisinová, Wendy Holdenerová, Camille Rastová, Mélanie Meillardová, Elena Stoffelová a Nicole Goodová.

Zdroj: Swiss-Ski.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová