Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Levi, idem do toho! Hviezda sa zotavila a Vlhovú vyzve už cez víkend

Začiatkom októbra zažila počas kondičného tréningu nepríjemný pád a zlomila si kostičky v oboch zápästiach.

15.11.2021 15:19
Wendy Holdenerová Foto:
Wendy Holdenerová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou na archívnej snímke.
debata

Skúsená švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová pár hodín preplakala a chystala sa na dlhšiu nútenú pauzu na začiatku novej sezóny Svetového pohára. Napokon vynechala iba prvý mesiac z olympijskej sezóny.

Súperka Petry Vlhovej absentovala v úvodnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene (23. 10.) a a nezúčastnila sa ani paralelného obrovského slalomu v rakúskom Lechu počas uplynulého víkendu.

vlhová Čítajte viac Nehľadala nič, našla všetko. Holdenerová žiari po boku exhokejistu

Lenže minulý piatok dostala od lekárov potešiteľnú správu, že sa môže vrhnúť do tréningu. A po ňom radostne napísala fanúšikom, že ju nič nebolí a najbližší víkend sa predstaví v úvode slalomovej sezóny vo fínskom Levi. Informoval o tom denník Blick na svojom webe.

"Levi, idem do toho! Moje telo vydržalo tréningovú záťaž. V sobotu som síce začala trénovať len medzi detskými bránkami, ktoré sú tenšie a nárazy od nich ruky až tak necítia.

V nedeľu som však už pridala na polovicu trate normálne bránky a stále žiadna bolesť. Som taká šťastná a vďačná svojmu telu, doktorovi Schweizerovu aj celému švajčiarskemu lyžiarskemu tímu," napísala Wendy Holdenerová na instagrame.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wendy Holdener (@wendyholdener)

Úvodné dva ženské slalomy SP budú v Levi na programe v sobotu a nedeľu 21. a 22. novembra.

Prvé kolá sa uskutočnia od 10.30 h SEČ, druhé od 13.30 h. Pred rokom v oboch týchto podujatiach triumfovala Slovenka Petra Vlhová, ktorá sa aj teraz pripravuje na severe Európy na svoju najobľúbenejšiu disciplínu.

Dvadsaťosemročná Holdenerová je dvojnásobná majsterka sveta v alpskej kombinácii, z tímovej súťaže má v zbierke zlato zo ZOH 2018 aj MS 2019.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Som späť! Shiffrinová priznala, čo jej v poslednom období liezlo na nervy

Celkovo trikrát sa v kariére postavila na najvyšší stupeň v pretekoch Svetového pohára, ale ani raz to nebolo v jej najobľúbenejšej disciplíne – slalome.

V ňom má na konte až 27 pódiových umiestnení, trinásťkrát bola druhá a štrnásťkrát tretia. V uplynulej sezóne SP obsadila v hodnotení slalomu konečné piate miesto a v bojoch o veľký glóbus skončila desiata.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wendy Holdenerová