Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiari ju už videli v trháku, no v Lechu rýchlo skončila. Gutovú nešetria

Lara Gutová-Behramiová má prvú veľkú šancu vzdialiť sa svojim najväčším konkurentkám Mikaele Shiffrinovej a Petre Vlhovej, ktoré budú v stredisku Lech/Zürs chýbať, hlásil portál švajčiarskeho denníka Blick pred sobotňajším podujatím.

15.11.2021 07:01
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová počas paralelnej súťaže v Lechu. Skončila už v osemfinále.
debata (9)

Narážal na neúčasť Američanky a Slovenky na paralelnej súťaži a možný útok rodáčky z kantónu Ticino na čelo Svetového pohára alpských lyžiarok.

„Nádej bola veľká, rovnako aj teraz sklamanie – ale existuje vysvetlenie,“ napísala rovnaká stránka po osemfinálovom vypadnutí hviezdy, ktorá v úvodných pretekoch v Söldene skončila druhá.

Andreja Slokarová Čítajte viac Chýbala elita. V Lechu triumfovala Slovinka Slokarová

V sobotu však po úspešnej kvalifikácii nedokončila druhú jazdu proti Nórke Marte Monsenovej a rozlúčila sa už po siedmich bránkach. Čo sa stalo?

„Dostala som chrípku, minulý týždeň som takmer vôbec netrénovala. Skúsila som to, ale určite som nepreviedla najlepšiu jazdu,“ vysvetľovala pre SRF.

Jej slová zanechali medzi fanúšikmi zarezonovali.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

„No, Lara, na tvojom mieste by som sa kvôli zdraviu tohto štartu vzdal. Ale bodová prestíž bola zrejme dôležitejšia,“ adresoval Gutovej-Behramiovej odkaz jeden z priaznivcov a dočkal sa viacerých súhlasných reakcií.

„V kvalifikácii o chrípke nepovedala ani slovo. Ak vyhrá, všetko je v poriadku. V opačnom prípade má vždy výhovorku,“ pridali sa ďalší kritici.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Som späť! Shiffrinová priznala, čo jej v poslednom období liezlo na nervy

Našli sa však aj takí fanúšikovia, ktorí Gutovú-Behramiovú bránili a 16 získaných bodov označili za veľmi dôležitých: „A v boji o veľký glóbus možno rozhodujúcich. Človek nikdy nevie…“ zamýšľajú sa.

V celkovom poradí zostala Švajčiarka za Shiffrinovou (96 b. oproti 100), líderkou je prekvapujúca slovinská víťazka zo soboty Andrej Slokarová (118). Vlhová je so 60 bodmi na siedmom mieste.

Okrem Gutovej-Behramiovej sa v nevyspytateľnej paralelnej súťaži nedarilo ani ďalšej favoritke Rakúšanke Katharine Liensbergerovej, majsterke sveta v tejto disciplíne z Cortiny.

Katharina Liensbergerová Čítajte viac U Rakúšanov rezonuje Liensbergerovej postoj k vakcinácii. Môžu si vydýchnuť?

V osemfinále nedokončila druhú jazdu proti Švédke Sare Hectorovej. Domáca lyžiarka, držiteľka malého glóbusu za slalom, priznala, že bojovala s prechladnutím.

„Samozrejme, že by som rada absolvovala viac jázd. Išla som na to príliš priamo a nefungovalo to. Teraz je čas dobre zregenerovať a zotaviť sa,“ uviedla pre ORF pred slalomovým úvodom vo fínskom Levi.

Bude sa naň pripravovať vo Švédsku, kam odletela v nedeľu.

Dve víťazstvá spred roka bude v Levi najbližší víkend obhajovať Vlhová aj v našich online prenosoch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Katharina Liensbergerová #Lara Gutová-Behramiová