Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som späť! Shiffrinová priznala, čo jej v poslednom období liezlo na nervy

Americká reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová je späť v plnom tréningu po týždňoch problémov s boľavým chrbátom.

13.11.2021 13:38
Mikaela Shiffrinová Foto:
Mikaela Shiffrinová.
debata

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Vailu svoje telo podrobuje rôznym skúškam odolnosti a za sebou má už aj dvojfázové tréningy na svahu. Priznala, že pri nich cítila menšie stuhnutie. „Nič, čo by som nezvládla,“ poznamenala.

Po októbrovom triumfe v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene na istý čas úplne upustila od tréningov, jej hlavným cieľom bolo dať sa zdravotne do poriadku. Aj preto 70-násobná víťazka pretekov SP vynechala sobotňajší paralelný obrovský slalom v Rakúsku. Dlhoročná konkurentka Slovenky Petry Vlhovej na svahoch nechce nič unáhliť, pretože pred sebou má v tejto sezóne hlavný cieľ – ZOH v čínskom Pekingu.

„Kráčam správnym smerom. Istým spôsobom je to teda upokojujúce. Niekedy sa bolesť v chrbte trochu zhorší, no v porovnaní s predchádzajúcim obdobím cítim krok vpred. Už mi to liezlo na nervy,“ pokračovala Shiffrinová. Vo štvrtok sa na snehu venovala super G a slalomu, v piatok zjazdu a opäť slalomu.

Petra Vlhová, Federica Brignoneová Čítajte viac Z parády je prepadák. Prečo Vlhová a ďalšie hviezdy nejdú do Lechu?

Fenomenálna Američanka by už počas nasledujúceho víkendu nechcela chýbať na štarte dvoch slalomov vo fínskom Levi, kde by Petra Vlhová rada zopakovala dve víťazstvá spred roka. Potom sa vráti do USA a súťažiť chce v Killingtone, potom aj v kanadskom Lake Luise.

„Taký je plán, ale situáciu vyhodnocujeme denne. Ak to bude potrebné, pristúpime k zmenám. Pracujem tvrdo na snehu aj mimo neho, aby sme nič meniť nemuseli Sme otvorený zmenám, ale robíme maximum, aby zostal v platnosti plán A,“ prezradila Shiffrinová.

Myslí si tiež, že pred súťažami v Levi sa nebude cítiť stopercentne pripravená. Na to si však už zvykla. „Určite by som viac mohla popracovať na sile, ale na to nie je dostatok času. Neočakávam, že sa budem cítiť pripravená. Ale to sa vlastne necítim takmer nikdy, vždy tam vidím rezervy. Takže len sa postavím na štart a pôjdem,“ dodala.

Krásne súperky Petry Vlhovej Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Laru Gutovú-Behramiovú netreba špeciálne...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová