Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedali sa zaočkovať, na štart ich nepustia. FIS ma sklamala, vraví zjazdár

Úvodné troje preteky v kĺzavých disciplínach mužov v novom ročníku Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní budú v závere novembra v kanadskom Lake Louise bez švajčiarskej dvojice Urs Kryenbühl, Ralph Weber.

06.11.2021 08:23
Taliansko Lyžovanie SP Bormio zjazd muži Foto: ,
Urs Kryenbühl.
debata (65)

Nedostali povolenie na vstup do Kanady, lebo nie sú zaočkovaní dvoma dávkami proti koronavírusu. A práve to je súčasná podmienka na vstup cudzincov do druhej najväčšej krajiny na svete.

„Toto je príliš tvrdý úder priamo do môjho pretekárskeho srdca, som sklamaný z postoja Medzinárodnej lyžiarskej federácie,“ napísal Urs Kryenbühl na instagramovom profile.

Rakúsko SR Lyžovanie SP Sölden sezóna štart koronavírus Čítajte viac Očkovanie? Skeptická Gutová otočila, no jej ďalší obrák je v ohrození

Pätnásty najlepší zjazdár uplynulej sezóny SP sa domnieval, že FIS môže v takom prípade zasiahnuť a presunúť preteky do inej krajiny, kde nie sú také striktné pravidlá pre vstup nezaočkovaných cudzincov.

„Je to zvláštne rozhodnutie, podľa ktorého všetci neočkovaní sú potenciálni nosiči vírusu a očkovaní nie,“ vyhlásil Ralph Weber, juniorský majster sveta v super G z roku 2012, na webe rp-online.de.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Obaja Švajčiari sa nenechali zaočkovať aj preto, že v uplynulých mesiacoch prekonali koronavírus a podľa ich názoru si vytvorili dostatočné množstvo protilátok.

„Moje telo dostalo šancu vytvoriť si protilátky, keďže niekoľko dní bojovalo s vírusom,“ doplnil Weber.

V Lake Louise budú súťažiť muži 26.- 28. novembra vo dvoch zjazdoch a jednom superobrovskom slalome.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.
65 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #koronavírus #Urs Kryenbühl #Ralph Weber